Weekend på Mandø

Nu hvor det er hverdag igen og arbejdet atter er begyndt, er det godt at sidde og kigge på feriebilleder. Huske alle de skønne oplevelser. I den sidste weekend af vores ferie tog vi en tur til Mandø. Vi havde booket en overnatning på kroen og var spændte på, hvilke oplevelser der ventede os. Følg med på en rundtur på Mandø

Weekend på Mandø

Mandø er en lille bitte ø, med et areal på omkring 8 km2 og 32 indbyggere. Øen ligger i Vadehavet ud for Ribe, mellem Fanø og Rømø. Man kommer dertil ved at køre ad en grusvej, anlagt direkte på havbunden, gennem Vadehavet. Pga tidevandet er det kun muligt at komme til øen 2 gange i døgnet (af kortere eller længere varighed). Resten af tiden står grusvejen under vand.

Man kan køre derud i egen bil, når det er ebbe. Dog er det vigtigt, at man i såfald har helt styr på tidevandet, så man ikke risikerer at blive overrasket af højvande. Turen er forholdsvis lang: 11 km hvoraf de 6 km er direkte på bunden af Vadehavet.

Der kører også jævnligt traktorbusser mellem fastlandet og øen. Vi valgte at køre med traktorbussen, en tur på ca 40 minutter. Det var noget af en oplevelse at køre gennem Vadehavet på den måde. Naturen er utrolig smuk og der er et meget rigt og varieret fugleliv.


Mandø kro
Den lille kro er super hyggelig og med fine værelser. Lækker frokostbuffet med flere slags hjemmelavet sild, salater og lokale specialiteter.

Mandø kirke
Mandø kirke
Alle seværdigheder findes inden for kort afstand på Mandø bys hovedgade. Bla. et fint lille museum, en smukt restaureret mølle, redningsstationen og ligeledes den fine lille kirke.

Der er flere små boder langs vejen, hvor der sælges Mandø sæbe, lyng og keramik. Ellers byder øen på flere vandreruter i virkelig smuk natur. Den længste, som er øen rundt, er på 10 km. Der arrangeres sælsafari med traktorbusserne, hvor man kører flere kilometer ud fra Mandø til sandbanker sydvest for øen. Dette foregår ved ebbe og direkte på havbunden. Mandø er pga tidevandet omgivet af diger hele vejen rundt. En ret speciel oplevelse at stå på øen – lidt som at stå i en stor gryde.

Mandø museum
Det lille museum

 

Mandø mølle
Mandø mølle

 

 

Mandø sæbe
Mandø sæbe sælges i små vejboder
Mandø lyng
Mandø lyng

 

Ebbe

 

Ebbe
Flod

Alt i alt en rigtig fin tur, som egner sig super til en dags- eller weekend udflugt. Mandø er bestemt en oplevelse værd. Jeg er glad for at have set den smukke ø.