Variant af firkanten med den runde midte

Jeg bliver lidt endnu ved de hæklede firkanter med rund midte

Den ene idé tager nemlig ofte den anden med sig. Således også denne variant af min hæklede firkant med rund midte.

Det slog mig nemlig, at opskriften også ville egne sig godt som bamse. Til et hæklet babytæppe, eventuelt. Jeg har lavet en variant med hæklede ører og påsyede øjne og mund. Bamsen er da ret kær ♡

Opskriften finder du herunder …

Hæklet legetøj til baby: Skildpadde & frue

Hæklet firkant med bamse

Hæklet firkant med bamse 10,5 x 10,5 cm – Sød til et babytæppe ♡

Bomuldsgarn 8/4 samt nål 2,5 – 3

Forkortelser:

 • m = maske
 • lm = luftmaske
 • km = kædemaske
 • fm = fastmaske
 • hstgm = halvstangmaske
 • stgm = stangmaske
 • dblstgm = dobbelt stangmaske
 • omg. = omgang

Hæklet firkant med bamse – Cirkel delen

 1. Lav en magisk ring, 3 lm og 11 stgm om ringen. Træk ringen sammen og saml med km. Træk tråden igennem (12 m i alt)
 2. Ny farve. 3 lm, 2 stgm i hver m, saml med km (24 m i alt)
 3.  3 lm, 2 stgm I hver anden m, 1 stgm i hver anden m, saml med km og træk tråden igennem (36 m i alt)

Hæklet firkant med bamse – Den firkantede del

 1. OBS: Denne omg. hækles i bagerste maskeled (ørerne skal efterflg. hækles i forreste led) Ny farve, træk tråden igennem en vilkårlig m, hækl 3 lm, som tæller for én m. Hækl 1 stgm i samme m, 1 stgm i næste m, 5 fm i de næste 5 m, 1 stgm i én m, 2 stgm i én m, 4 lm, * 2 stgm i næste m, 1 stgm i næste, 5 fm i 5 m, 1 stgm i næste m og 2 stgm i næste, 4 lm*. * – * gentages. Omg. samles med km i 3. lm (44 m + 16 lm i alt.  – 6 stgm, 5 fm og 4 lm på hver side af firkanten)
 2. 3 lm, som tæller for en stgm, *stgm i hver m, 2 stgm om lm-buen, 4 lm, 2 stgm om lm-buen*, * – * forsættes omg rundt, samles med km i 3. lm (60 stgm + 16 lm i alt. – 15 stgm og 4 lm på hver side)
 3. 3 lm, som tæller for en stgm, *stgm i stgm, 2 stgm om lm-buen, 4 lm, 2 stgm om lm-buen*, * – * gentages, saml omg. med km. (76 stgm + 16 lm i alt. – 19 stgm og 4 lm på hver side)
 4. 1 lm, derefter *fm i stgm, 2 fm om lm-buen, 2 lm, 2 fm om lm-buen*, * – * gentages, omg. samles med km. Træk tråden igennem og hæft ender (92 fm + 8 lm i alt, – 23 fm + 2 lm på hver side)

Bamsens ører, hækles til sidst

Hækles i forreste maskeled. Hver øre hækles over 6 masker. Bøj den firkantede del lidt ned, så er det lettere at komme til maskerne.

Stik nålen igennem, og træk tråden igennem den maske, hvori sidste fm (på en af siderne) sidder, og lav en løkke. 2 hstgm i næste m. 2 dblstgm i hver af de 2 flg masker. 2 hstgm i den 5. m og km i den 6. m. Bryd garnet og træk igennem.

Gentag med næste øre. Hæft ender.

Øjne og mund syes med sort bomuldsgarn.

TIP: Hækl trådender fra farveskift med på bagsiden = meget mindre hæftearbejde

Værsgo’
Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer til gengæld at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier.

8 kommentarer til “Variant af firkanten med den runde midte”

 1. Nøj hvor er den sød!! Jeg er helt enig i, at den burde bruges i et babytæpoe – det ville da være alt for yndigt ❤️

 2. Hvor er den sød,rigtig god idé med babytæppet.
  Måske man kan lave forskellige dyreansigter( ex hund,kat) på et tæppe?
  God aften😊

 3. Hej Det ser godt ud det du laver Jeg kunne også godt tænke mig at hækle så nogle flotte håndklæder med firkanter hvis du har en video eller et eller andet man kan se efter jeg har lært at hækle for to år siden med at se på YouTube så jeg er ikke så helt god endnu men jeg håber at se noget nyt i det nye år Hav en rigtig god jul samt et godt nytår for Sussi hej

  • Hej Sussi
   Tak for de pæne ord 🙂
   Desværre har jeg ingen videoer (det har jeg endnu ikke turdet give mig i kast med).
   Hvis du blot ønsker at hækle et håndklæde i helt almindelige firkanter, tænker jeg, du nok kan finde én på Youtube, hvis du søger på Granny square 🙂
   Glædelig jul til dig
   Vh. Anja

 4. Hej. Jeg har lige hæklet et skønt babytæppe til mit nye barnebarn med bamsefirkanten . Jeg ville gerne have sendt et billede, men det kan jeg jo ikke her. Jeg har i går lagt det op i “strik og hækl til baby og børn “ Der kan du se det hvis du ønsker det. Flere har spurgt til opskrift og det har jeg selvfølgelig fortalt . Tak for en flot opskrift

Der er lukket for kommentarer.