Uldfilt – Sy selv tablet- og/eller mobilsleeve

Uldfilt er smukt, vamset og rustikt på en hel skøn og enkel måde. Jeg er kæmpefan! Det er virkelig dejligt (og nemt) at sy i, og for tiden også ret trendy.

Jeg har kombineret nyt med genbrug, og syet et komplet rejsesæt til min mobil og tablet. En kraftig kvalitet (ny) uldfilt udgør det enkle omslag. Suppleret med et bælte fra genbrug, som egner sig glimrende som lukkemekanisme.

Sættet er noget nær det nemmeste at sy og samtidig ser det temmelig eksklusivt og elegant ud. Jeg er pænt fornøjet med dagens syarbejde, kan I nok høre.

En lidt anden boldgade, men her kan du se: Uro til baby, også syet af filt

Uldfilt sy selv sleeve

Sleeve syet i uldfilt

Mønster- og syvejledning

Du skal bruge:

 • Uldfilt
 • Læderrem (evt. et gammelt bælte)
 • Bomuldsgarn
 • En pæn knap eller 2
 • Mønsterpapir
 • Hultang & hobbykniv
 • Saks & stoppenål

Mål din mobil eller tablet på begge leder. Læg en cm til hvert af disse mål og tegn et rektangel på mønsterpapir med målene, incl. den ekstra centimeter. Husk 90 grader i hjørnerne.

Klip mønsteret ud og læg det på uldfilten. Klip/skær nu 2 stk filt efter mønsteret. Der klippes med 1 cm sømrum på de 3 af siderne. Undtaget er åbningssiden, der klippes ingen sømrum.

Sy filtstykkerne sammen på de 3 sider med 1 cm sømrum, ret mod ret. Klip overskydende stof af i hjørnerne. Vend sleevet og pres hjørnerne ud.

Klip læderremmen i ønsket mål. Klip 4 huller med hultangen i den ene ende og skær et knaphul, med en skarp hobbykniv i den anden ende. Der skæres på den lange led. Sy remmen fast på bagsiden af sleevet med bomuldsgarn.

Sy knappen fast på forsiden.

TIP TIL KNAPHUL: Mål knappen og skær en slids et par mm større. For at undgå at knaphullet med tiden revner og bliver længere, kan der klippes 2 huller i hver ende af slidsen med hultangen.

Et gammelt bælte egner sig rigtig godt som lukningen på sleevet.

6 kommentarer til “Uldfilt – Sy selv tablet- og/eller mobilsleeve”

 1. Sikke et lækkert sæt. Det kan jeg virkelig godt forstå at du er begejstret for. jeg er vild med din måde at bruge de gamle bælter på. Det bliver så fint.

  • Tak. Jeg er rigtig glad for, at I kan lide ideen med bæltet. Altid så dejligt, både at inspirere og selv blive inspireret 🙂

 2. Det ser godt ud- enkelt og super tjekket. Kan godt forstå du selv er vild med det.
  Tak for tip med knaphul.
  Rigtig god dag.😊

Der er lukket for kommentarer.