Ugens klud #2

Denne uges klud er ekstremt nem og virkelig hurtig at hækle. Mange stangmasker, samt en masse “huller”, gør den til et lille lyn-projekt.

Faktisk er jeg rigtig begejstret for karklude med huller!

Måske ikke ligefrem på skønhedskontoen, hvor jeg egentlig bedre kan lide de mere tætte stukturklude, – men deres praktiske egenskaber og den hurtige hækling er eminent. Hullerne bibringer noget lethed og gør kluden mindre kompakt at vride op.

Leder du efter andre karkludeopskrifter?

Find bloggens forskellige opskrifter på skønne hæklede klude lige her.

Hæklet karklud, Eponas dagbog

Ugens klud #2

Reklame-link

26 x 26 cm

 • Nål 3,5
 • 1 ngl. bomuldsgarn 8/4. Jeg har brugt det lækre Mayflower cotton i mørkgrå, et garn, som holder farven perfekt, vask efter vask. Og som også er spundet, så det er rigtig nemt at hækle med.

Ugens klud #2

52 ikke for stramme lm

 1. I 4. m fra nålen hækles 1 stgm, derefter stgm hele rækken (49 stgm + de 3 lm = 50 m), 3 lm, vend
 2. Lm tæller for 1. m, så den springes over, 1 stgm i næste m, * 2 lm, spring over 2 m, 1 stgm i hver af de næste 2 m*. Gentag * – * rækken ud. Sidste stgm skal sidde i 3. lm, 3 lm, vend
 3. Lm tæller for 1. m, så den springes over, 1 stgm i næste m, 2 stgm om lm, *2 lm, spring over 2 m, 2 stgm om lm*, Gentag rækken ud, 1 stgm i hver af de sidste 2 m, sidste m skal sidde i 3. lm, 3 lm, vend
 4. Som 2
 5. Herefter hækles 6 rækker stgm (første række hækles med stgm i stgm samt 2 stgm om luftmaskehullet), som alle vendes med 3 lm som også udgør 1. m på den følgende række.
 6. Gentag række 2 – 4
 7. 1 række stgm
 8. Gentag 2 – 4
 9. 6 rækker stgm
 10. Gentag 2 – 4
 11. Afslut med 1 række stgm, som afsluttes med 1 lm, forsæt med at hækle en kant af fastmasker om hele kluden.
Hæklet karklud, ugens klud 2

Værsgo’
Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer til gengæld at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier.

2 kommentarer til “Ugens klud #2”

  • Jeg elsker at hækle klude, synes det er så skønt når man hurtigt kan se et resultat 🙂
   Takker for rosen om mønsteret 🙂

Der er lukket for kommentarer.