Tomatsuppe

Sådan!

Til ære for min svigersøn (og alle I andre, selvfølgelig), et madindlæg; Lækker krydret tomatsuppe.

Omtalte svigersøn, har lidt svært ved at forholde sig til alle de hækleopskrifter og kreative (dame)sysler, som normalt findes her på adressen. Han synes, jeg absolut bør poste langt flere madindlæg!

Ganske vist er Eponas dagbog primært min krea-kanal, men med mellemrum sniger madindlæggene sig alligevel ind.

Så … Værsgo’ – Så er det vel bare at fange an 🙂


Mine små tomat-pus har været virkelig produktive i år. Jeg er moderlig stolt af dem!

Til nye læsere og andre som ikke kender tomat-eksperimenterne, kan jeg fortælle at det drejer sig om 2 frilandsplanter. Af absolut egen avl. Selv frøene er hjemmeavlede – Derfor min stolthed.

Forleden plukkede jeg ikke mindre end 2 kg fine modne tomater fra de 2 planter. Umuligt at spise sig igennem på tomatmadder. Derfor var suppen oplagt. Sådan en godt krydret tomatsuppe er nu heller ikke så tosset. Med en god klat cremefraiche og et godt brød.

Opskrift på krydret tomatsuppe

  • 1 kg. friske solmodne tomater
  • 2 store gulerødder
  • 1 bdt. forårsløg eller 1 stort almindelig løg
  • 1 stilk bladselleri
  • 1/2 rød peberfrugt
  • 4 store fed hvidløg
  • 1 frisk chili, pænt stærk
  • 1 bdt frisk oregano, eller 1-2 spsk tørret
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk salvie
  • 1, 2 L vand
  • 1/2 tsk sukker
  • 50 – 100 g spaghetti
  • 1 dl fløde
  • En god skvæt olivenolie
  • Salt & peber

Tilbehør: Cremefraiche, godt brød (Opskrift på ostegifler her) og evt. stegte bacontern eller kødboller.

Gør grøntsagerne i stand og skær dem i mindre stykker.

Hæld olivenolie i en stor gryde og varm olien op for svag varme. Skær hvidløg og chili i mindre stykker og lad dem summe rundt i olien 5-10 minutter for svag varme. Dette gør at olien rigtig tager smag af urterne.

Skru op for varmen og steg løg, selleri, gulerødder og peberfrugt sammen med hvidløg og chili (Det skal ikke brune, blot steges blødt og let gyldent). Tilsæt tilsidst tomater og grofthakket oregano og steg det let.

Hæld vand over og lad suppen simre til alle grøntsager er godt møre. Blend suppen. Bring i kog igen, bræk spaghetti i små stykker og kog videre ca 10 minutter til spaghettien er næsten nok. Hæld fløden i og kog op et par minutter. Smag til med sukker, salt & peber, og evt. ekstra krydderier.

Tomatsuppe

6 kommentarer til “Tomatsuppe”

  1. Jeg elsker suppe,men tomat suppe ligger højt måske endda øverst på listen.
    At det er lavet med tomater af egen avl, gør da bare det hele endnu bedre.😊

    • Ja, det bliver helt særlig godt med tomater af egen avl. Uhm, de smager af noget; Sødt og krydret 🙂
      Dejlig weekend til dig

Der er lukket for kommentarer.