Tørklæde med lange farveskift

Yeah! Tørklædet er færdigt! Jeg er klar til kuldens genkomst, og har glædet mig meget til at tage det i brug. Og jeg har glædet mig rigtig meget, til at vise det frem her på bloggen.

Det har i dén grad indfriet mine forhåbninger til farvekombinationen. Ja, mere end det. Kombinationen er eminent! Forårsfrisk og lækker, – Lilla krokus og spæde mirabelleblomster, oversat til et tørklæde.

Når jeg skriver forhåbninger, skyldes det nemlig, at det ikke umiddelbart er 3 farver jeg selv ville vælge at sætte sammen. Dertil er min tilbøjelighed nok for afdæmpet, rustik og tone i tone-agtig.

Men foreningen af den spæde grønne og den insisterende lilla, sprang mig dog alligevel i øjenene fra første blik. Indimellem holder jeg af, at udfordre mig selv på “plejer”, og andre forudfattede synsninger. Ofte bliver jeg nemlig super positivt overrasket, når jeg vælger noget helt, helt andet, end “plejer”. Bestemt også i dette tilfælde.

Spændt på at høre, hvad I tænker om farvekombinationen?

Hæklet tørklæde med lange farveskift

Affiliate-link

Har du selv lyst at hækle et tørklæde med lange farveskift, skal der bruges:

 • 1 ngl. Mayflowers 3 og 4. Som forøvrigt fåes i et utal af lækre farvekombinationer.
 • Se kombi’erne HER
 • Opskriften på tørklædet som jeg har hæklet, findes bag på garnbanderolen. Eller du kan finde den lige til at downloade HER
 • Hæklenål nr. 4

Garnet består af 4 tynde tråde, som én efter én skifter farve. Derved opnås den blide overgang i farverne. Garnet kan være lidt en udfordring at hækle med. Der kommer let fuglereder og knuder, da de 4 tynde tråde hurtigt filtrer sammen. Dertil at de heller ikke altid er lige lange. Indimellem har jeg haft saksen i gang, hvis jeg synes rederne var for store.

Alt i alt taget i betragtning, er jeg dog klar på endnu et tørklæde! Resultatet står rigeligt mål med et par fuglereder og knuder. Faktisk drømmer jeg allerede om flere af de fine farve kombinationer.

Se også: Det allernemmeste strikkede tørklæde

Jeg valgte at starte med at hækle fra midten af garnnøglet. Således at spidsen på mit tørklæde er sandfarvet og gradvist bevæger sig over i den grønne, for at slutte med den helt lilla kant. Det giver en rigtig fin effekt med de lilla snipper mod den lyse sandfarve, når tørklædes bindes om halsen.

Garn til tørklæde med lange farveskift

Rigtig god weekend

8 kommentarer til “Tørklæde med lange farveskift”

 1. Hvor er det fint,så flotte farvekombinationer. Jeg kan godt lide farven lilla,synes den er smuk på mange måder.
  Min garderobe afspejler dog ikke dette,har en lilla bluse, som ikke er brugt i mange år.Holder mig ofte til de samme farver,afdæmpet-tone i tone.(måske lidt kedeligt;0)
  Så et smukt tørklæde som dit med farve skift, vil da virkelig pynte.Måske jeg en gang får modet og en masse tid i overskud til at lave et;0)

  God weekend.

  • Tak, mon du ikke når at hækle noget lignende på et tidspunkt. Der er en tid til alt – Plejer jeg at sige til mig selv, når der er for meget jeg gerne vil, og for lidt tid 🙂

   Jeg er også helt pjattet med farverne i tørklædet. Er virkelig glad for jeg sprang ud i lidt anderledes kombinationer end normalt.

 2. Hvor er det smukt i de farver.
  Nogle gange er det godt at udfordre sig selv lidt, og gå uden for komfortzonen. Noget jeg godt kunne blive bedre til 😊

  • Mange tak 😀
   Man kan blive glædeligt overrasket indimellem, ved at bevæge sig ud af det vante. Absolut heller ikke noget jeg har super nemt ved altid 😀

  • Tusind tak – Synes også det er blevet noget så fint. Og pænt stort er det også. I bredden måler det ca 190 cm, hvilket er virkelig rart: Der er masser af tørklæde til at vikle om halsen, binde og samtidig er der “snipper” tilovers 😀 Længden er ca 65 cm, måske lidt mere når hæklingen giver sig 😀 meget tilfreds med størrelsen 😀
   God dag til dig

Der er lukket for kommentarer.