Taske hæklet af firkanter

Har du mon også firkanter liggende? En slat, som langt fra er nok til et tæppe. Som ikke rigtig egner sig til et håndklæde, og som også ser forkerte ud til en sofapude?

I efteråret viste jeg de pæne African flower firkanter her på bloggen. Firkanter jeg er rigtig glad for, men som alligevel passede perfekt på ovenstående “duer-ikke” beskrivelse. Faktisk havde jeg hæklet flere af dem sammen, i den hensigt at lave en sofapude. Men det var bare ikke helt godt og blev på ingen måde som jeg havde forestillet mig.

I lang tid har de bare ligget i stakken af halvfærdige projekter, indtil jeg fik den idé at lave dem til en taske. Her er jeg til gengæld overmåde tilfreds med de smukke firkanter.

Jeg hæklede en omgang sorte fastmasker om hver firkant. Det gjorde noget godt for dem. Derefter er firkanterne hæklet sammen med kædemasker fra retsiden (Billedeguide til sammenhækling finder du her).

Se med herunder for fremgangsmåde, hvis du selv skulle have 13 firkanter i overskudsbunken …

Taske hæklet af firkanter

Taske hæklet af firkanter

Reklame-link

Taskens størrelse afhænger af, hvilke og hvor store firkanter man bruger. Mine måler ca. 11 x 11 cm og er hæklet af Mayflower Cotton 8/4, som fåes i rigtig mange flotte farver. Men umiddelbart forestiller jeg mig, at alle slags kan bruges.

Du skal bruge 13 firkanter, som ligges op, som vist herunder. De kan hækles eller syes sammen. Hvad du synes er pænest.

Taske hæklet af firkanter, sådan ligges firkanterne op

Når firkanterne er hæklet eller syet sammen som vist herover, foldes tasken (som vist) ved den stiplede linje og firkanterne i siden foldes ind, som vist herunder, og hækles sammen.

Jeg har hæklet sammen fra ret siden, derfor ligger min taske vrang mod vrang.

Vejledning til sammenhækling med kædemasker, finder du her

Til sidst hækles kanter og hanke.

Jeg hæklede først de 2 øverste midteråbninger. 5 rækker fm ved hver åbning. Hanken er hæklet med fra side til side om luftmasker.

13 kommentarer til “Taske hæklet af firkanter”

 1. Wow – den er blevet så fin! Må hjem og se min bunke af firkanter igennem og se om der måske også kunne ligge nogle, som kunne konverteres til en fin taske. Tak for inspirationen!

  • Tak 🙂
   Jeg ved jo du hækler hele store og smukke tæpper af firkanter, så den fixer du snildt 🙂
   (Hvem der havde den vedholdenhed, jeg er dybt benovet og også en lillebitte smule misundelig 🙂 )

 2. Den er bare super flot. Hvor godt firkanterne kunne bruges til noget andet, når det du havde i tankerne ikke fungerede.:0)

 3. Den er bare så flot, så jeg måtte i gang, er lidt ny i alt det her og har aldrig hæklet en firkant før. Nu er den første så færdig og måler ca 10 x 10 cm, dog uden en sort kant. Ved du om der findes opskrift eller evt en video der viser hvordan man hækler dem sammen og laver hanken?
  Den er super flot og jeg glæder mig meget til at få laver den fædig 🙂

  • Tusind tak for din kommentar 🙂

   Skønt, at du har kastet dig over at hækle firkanter, de er sådan et hyggeligt projekt at sidde med 🙂

   Jeg kender ikke lige præcis en opskrift til at hækle dem sammen efter, men jeg forestiller mig, at en google- eller youtube søgning på “sammen hækling af firkanter med kædemasker” vil give resultat.

   Rigtig god fornøjelse med dit videre arbejde 🙂

   • PS: Da flere har spurgt efter guide til sammenhækling, arbejder jeg på at færdigegøre én jeg var gået i gang med. Satser på at den kommer på bloggen i løbet af weekenden 🙂

 4. Den er så fin, den må jeg i gang med. Hvordan er det præcis du hækler hanken med, og hvor mange luftmasker er den lavet på? 😊

  • Tusind tak Camilla

   Jeg må desværre blive dig svar skyldig mht. det præcise maskeantal, – det husker jeg ikke længere.

   Men jeg hæklede først 5 rækker fm langs de 2 firkanter på midten af tasken (på både forstykket og bagstykket af tasken). Derefter sættes nålen til i en af taskens sider og resten af taskens kant hækles, hvor også hankene hækles. Hvor mange lm du vil have til hank, kommer an på om du vil have en håndtaske eller en skuldertaske, men også garn og nålstørrelse har betydning for antallet.

   Jeg sjussede mig lidt frem og lagde rækken af lm op som hank over skulderen, indtil jeg synes den var der 🙂
   Husk blot antallet af lm til næste hank 🙂

   Vh. Anja

Der er lukket for kommentarer.