Taske hæklet af firkanter

Taske hæklet af firkanter

Har du mon også firkanter liggende? En slat, som langt fra er nok til et tæppe. Som ikke rigtig egner sig til et håndklæde, og som også ser forkerte ud til en sofapude?

I efteråret viste jeg de pæne African flower firkanter her på matriklen. Firkanter jeg er rigtig glad for, men som alligevel passede perfekt på ovenstående “duer-ikke” beskrivelse. Faktisk havde jeg hæklet flere af dem sammen, i den hensigt at lave en sofapude. Men det var bare ikke helt godt og blev på ingen måde som jeg havde forestillet mig.

I lang tid har de bare ligget i stakken af halvfærdige projekter, indtil jeg fik den idé at lave dem til en taske. Her er jeg til gengæld overmåde tilfreds med de smukke firkanter.

Jeg hæklede en omgang sorte fastmasker om hver firkant. Det gjorde noget godt for dem. Derefter er firkanterne hæklet sammen med kædemasker fra retsiden.

Se med herunder for fremgangsmåde, hvis du selv skulle have 13 firkanter i overskudsbunken …

Taske hæklet af firkanter

Taske hæklet af firkanter

Taskens størrelse afhænger af, hvilke og hvor store firkanter man bruger. Mine  måler ca. 11 x 11 cm og er hæklet af bomuldsgarn. Men umiddelbart forestiller jeg mig, at alle slags kan bruges.

Du skal bruge 13 firkanter, som ligges op, som vist herunder. De kan hækles eller syes sammen. Hvad du synes er pænest.

Taske hæklet af firkanter, sådan ligges firkanterne op

Når firkanterne er hæklet eller syet sammen som vist herover, foldes tasken (som vist) ved den stiplede linje og firkanterne i siden foldes ind, som vist herunder, og hækles sammen.

Jeg har hæklet sammen fra ret siden, derfor ligger min taske vrang mod vrang.

Tilsidst hækles kanter og hanke.

Jeg hæklede først de 2 øverste midteråbninger. 5 rækker fm ved hver åbning. Hanken er hæklet med fra side til side om luftmasker.

8 kommentarer til “Taske hæklet af firkanter”

  1. Wow – den er blevet så fin! Må hjem og se min bunke af firkanter igennem og se om der måske også kunne ligge nogle, som kunne konverteres til en fin taske. Tak for inspirationen!

    • Tak 🙂
      Jeg ved jo du hækler hele store og smukke tæpper af firkanter, så den fixer du snildt 🙂
      (Hvem der havde den vedholdenhed, jeg er dybt benovet og også en lillebitte smule misundelig 🙂 )

Jeg sætter stor pris på din kommentar