Taras vinter nederdel – Hæklet nederdel til de små piger

Hvor er jeg glad for, at jeg slog vedholdenheds-gearet til, og bare blev ved med at øve de hersens halve sildebensmasker!

Nogle synes de er super nemme at hækle og bare ligger godt i hånden. Lad det være sagt med det samme: Det gør jeg ikke! Til gengæld er de pæne! Jeg elsker den struktur maskerne giver. – Og de er absolut anstrengelsen værd. Men nemme og lige til … Nah! Ikke her i hvertfald.

Sildebens halvstangmasker minder en del om almindelige halvstangmasker. I stedet for at slå garnet om nålen og trække igennem alle 3 løkker på nålen, henter man garnet under den første løkke på nålen, for derefter at slå om og trække igennem de 2 sidste løkker på nålen.

Det lyder lidt indviklet, men er det overhovedet ikke. Personligt synes jeg bare ikke de ligger specielt godt til mig. Dog hjalp det, da jeg gik en halv nålstørrelse op. Strukturen er tæt i sildebensmasker, hvorfor man snildt kan hækle på en større nål, end man egentlig ville gøre med det pågældende garn. – Og øvelser gør, som bekendt, mester.

Jeg har smidt en video fra min øve-session på min Instagram TV, hvis du ikke kender halve sildebensmasker.

Taras vinter nederdel

Og netop Taras vinter nederdel er hæklet med sildebens halvstangmasker i skørtet, hvor de giver en super skøn effekt.

Kan man slet ikke forliges med sildebens maskerne, kan de erstattes med almindelige halvstangmasker, hvilket også giver en rigtig fin nederdel.

Mange flere fakta om opskriften herunder …

Taras vinter nederdel

Taras vinter nederdel – Fakta om opskriften

Reklame-link

Taras vinter nederdel kan hækles i str: 1 (2) 3 (4) 5 (6) 7 (8) år

Passer til livvidde: 42-44 (44-46) 45-47 (46-48) 47-49 (48-50) 49-51 (50-52) cm

Hel længde: 21 (24) 27 (29) 32 (35) 38 (41) cm

Nål forslag: 3,5, eller den nål der skal til for at ramme nederdelens hæklefasthed.

Nederdelens hæklefasthed: 21 sildebens halvstangmasker = 10 cm

Sildebens halvstangmaskerne kan erstattes af almindelige halvstangmasker, hæklefastheden skal være den samme: 21 hstgm = 10 cm

Lær hvordan du måler din hæklefasthed

Vejledende garnforbrug: 50 (100) 100 (100) 150 (150) 150 (200) g Sandnes Sunday, løbemeter pr. 50 g = 235 m

Alternativt garn: Hjertegarn Organic 350

Ønsker du at anvende andet garn, så vær opmærksom på at vælge et tyndt uldgarn/uldgarnsblanding, der foreskriver en strikke/hæklefasthed på mellem 26 og 28 m = 10 cm, da nederdelen ellers bliver for kompakt.

Konstruktion: Nederdelen hækles i ét stykke på den lange led, med ribkanten til højre. Til sidst syes nederdelen sammen midt-bag.

Sværhedsgrad: Let Øvet – Vælger du at erstatte sildebens maskerne med almindelige halvstangmasker, er opskriften begynder egnet.

For at hækle nederdelen skal du kunne: Luftmasker, fastmasker, kædemasker, sildebens halvstangmasker – Alternativt almindelige halvstangmasker.

På min Instagram TV kan du finde video med sildebens halvstangmasker

Taras vinter nederdel

Betal opskriften med PayPal

Opskriften kan købes til download via PayPal i Eponas butik

Betal opskriften med MobilePay

Har du ikke en PayPal konto, kan du betale opskriften via Mobilepay. Send mig blot en mail med navnet på den opskrift du ønsker at købe, og jeg mailer opskrift som PDF fil, samt nummer på MobilePay retur til dig.

Jeg tjekker mails mindst én gang i døgnet, og sender til dig så snart jeg har set din besked.

Opskriften koster 30 kr.

eponasdagbog@gmail.com