Okay, jeg forsætter lidt endnu med min hybenfascination. Jeg kan simpelthen ikke lade være med at eksperimentere, når nu hybenmarmeladen er lavet og står i spisekammeret og lyser mig så fristende i møde. Så er det jeg får lyst til at afprøve den i andet og mere, end blot som fyld på boller med smør eller ost. (Hvilket bestemt ikke er at kimse af, men alligevel … )
I weekenden bagte jeg tærte til os. Med marcipan, citron og hybenmarmelade (al anden marmelade kan snildt anvendes). Blandingen er en absolut godkendt smagskombination. Lækkert, lidt snasket fyld, men alligevel med en frisk og ikke for over-sød smag.
Den er utrolig nem at bage. Hvis man bruger smør nok, er mørdejen heller ikke så besværlig!
Det er ellers en dej jeg kan blive temmelig meget frustreret over. – Men denne gang gik det faktisk ret nemt. Jeg har brugt lidt mere smør end jeg normalt gør. Jeg tog det også ud af køleskabet lidt før jeg begyndte på dejen. Dermed var det ikke helt så gennemkoldt og dejen lidt lettere at samle.

Opskrift på tærte med marcipan fyld
- 3 dl hvedemel
- 100 g smør
- 1 æggeblomme
- 2 spsk flormelis
- evt. 2 spsk vand
- 200 g marcipan
- 1,5 dl fløde
- 2 æggehvider
- 2 spsk fintrevet økologisk citronskal
- 1 dl hybenmarmelade (eller anden marmelade)
- Flormelis
- Revet hybenskal
Der er så meget smør i dejen, at det er unødvendigt at smøre formen, den sidder ikke fast.
Server flødeskum eller cremfraiche til.
Leder du efter andre tærteopskrifter, finder du den klassiske pæretærte her
Jeg må prøve med mere smør i mørdej, er aldrig blevet gode venner den nemlig
Mørdej har heller aldrig været en af mine yndlinge – faktisk synes jeg normalt den er temmelig træls! 🙂 Men det virker virkelig med mere smør og at smørret ikke er for koldt 🙂
Jeg glæder mig nu mest til snart at smage noget af dit hjemmebag. Ha ha
Vi har allerede spist den 🙂 Men jeg kan jo altid bage en ny, den smager rigtig godt