Syltet chili

Jeg har simpelthen været så heldig i år. Mine krukkeplanter har alle været så gavmilde med frugter. Også min lille chili.

Det var en lille, pisten plante jeg købte i Bilka, for en 10’er, i det tidlige forår. Siden har den vokset sig stor og gavmild på altanen. Chilierne er helt perfekte til min smag. Stærke, men uden at være så stærke, at der står flammer ud af munden.

Desværre kan jeg ikke huske, hvad sorten hedder. Brand ærgerligt, når jeg ellers gerne vil have samme slags næste år.

Nogen af jer som har chili-forstand, og som har et bud ud fra billederne?

Alle de mange chilier har jeg sur syltet. Synes de er virkelig velegnede i gryderetter, eller som tilbehør. Og helt uundværlige til mexikansk inspireret mad.

Opskrift på syltet chili længere nede …

Chiliplante

Opskrift på sur syltet chili

  • Stærke chilipebre, (nok til at fylde 2 mindre sylteglas)
  • 5 dl lagereddike
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk salt
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • 1/2 tsk Atamon + til skylning af glas

Sæt de rene sylteglas på en karklud i vasken. Skold både glas, låg, gummiringe osv med spilkogende vand. Skylles derefter i Atamon (følg anvisning på flasken), sættes til tørre med bunden opad – på helt rene viskestykker.

Vask og tør chilier og skær dem i ønskede størrelser. Vil du sylte dem hele, prikkes de med en gaffel, for at syltelagen kan trække ind. Læg chilierne i glassene. Skold rosmarinkvistene og læg én i hvert glas.

Kog eddike, salt, sukker og laurbærblade sammen i en gryde. Tag gryden af kog og tilsæt 1/2 tsk atamon til lagen, som derefter straks hældes over chilipebrene. Luk glassene med det samme.

Opbevares køligt

TIP
Der kan tilsættes præcis de krydderurter man ønsker,
eller de kan udelades helt.

2 kommentarer til “Syltet chili”

  1. Det må jeg prøve med mine chilier. Har ingen ide om hvad dine chilier er for nogen. De ser meget små og runde ud på billedet

    • Ja, de er forholdsvis små og lidt tykke og runde 🙂 Brand ærgerligt at jeg smed
      skiltet væk, når nu de passer præcis til mig i styrke.
      Rigtig god fornøjelse med dine chilier 🙂

Der er lukket for kommentarer.