Sy selv nålepude (incl. mønster)

Endnu en lille jeans sag! Min datter manglede en nålepude, og jeg lovede at sy. Hun er glad for blå, så jeg tænkte at genbrugs jeans kunne være en mulighed.

Hun er endnu ikke præsenteret for puden, så jeg ved ikke, om hun er enig med mig. Men jeg synes den er blevet ret pæn og tænkte jeg ville dele ideen med jer.

Som helgardering syede jeg også en i grå uldfilt, i fald hun mere er til det.

Jeg har syet efter samme princip som jeg bruger, når jeg syr risposer til børn. Den vejledning finder du i indlægget her

Har du selv lyst, har jeg scannet mønsteret som printvenlig PDF og A4 format: Naalepude eller rispose

Sy selv nålepude

Sy selv nålepude 10 x 10 cm

Jeg har brugt:

  • En rest stof fra et par aflagte jeans
  • En rest lærred til inderpude
  • Nylon lynlås 15 cm
  • Et stykke læder rem 6 x 1 cm
  • 1 nitte + værktøj

Print mønsteret ud og klip det ud.

Klip stof iflg. mønsteret.

På forsiden af yder-pude-stykket, nittes læderremmen fast, inden puden syes sammen.

Derefter følges syvejledningen i indlægget her.

Inderpuden fyldes godt ud med pudefyld i stedet for ris.

Læderremmen syes med i sømmen efterfølgende.

Bagsiden af nålepuden

Nålepude syet af genbrugs jeans

Læderremmen nittes fast på forsiden af stoffet, inden yder-puden syes sammen. Nittes på midt på puden, til den ene side. Eller hvor man synes det er pænest.

Sy selv nålepude af uldfilt

Den grå filtpude er super enkel og let at sy. Jeg har udelukkende brugt 2 stykker 12 x 12 cm filt. Syet de 3 sider sammen fra retsiden, derefter fyldt ud med pudefyld og til sidst syet den sidste side sammen. Som lille detalje har jeg syet et stykke læderrem med i den ene søm.

Værsgo’

Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer til gengæld at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier.

2 kommentarer til “Sy selv nålepude (incl. mønster)”

  1. Jeg er helt vild med nålepuden af jeans stof. Det er utroligt, hvor stor forskel en lille læder-dims kan gøre. Når jeg klipper drengenes bukser af til shorts, gemmer jeg ofte buksebenene til små projekter – den her er da oplagt :0)

    • Nogen gange er det de mindste ting, som gør udfaldet 🙂 Synes også det blev pænt godt med remmen og nitten. God idé at bruge de afklippede ben til små puder 🙂

Der er lukket for kommentarer.