Sy lynlås og foer i en lille taske eller pung

Uha, ved nærmere eftersyn, har jeg konstateret at flere tidligere indlæg er gået tabt i flytterodet. Ved ikke præcis hvordan og hvorfor.

Måske har Epona sjusket med nedpakningen, måske er mine evner som webmaster lidt begrænsede! I hvertfald mangler guiden til at sy lynlås og foer i en lille taske eller pung.

Øv. Guiden var én af de mere besøgte her på matriklen, og også én jeg selv henviser en del til (Der er gået helt kuk i links fordi den mangler). Derfor har jeg lavet en ny og krydser fingre for, at den forbliver på adressen.

Guiden her er lavet med en nylon lynlås. En nylon lynlås har den fordel, at man kan bruge en længere lynlås og dermed undgå de hårde dele, som kan vanskeliggøre pæne hjørner.

Et lille tip til pænere hjørner ved brug af metal lynlås, kommer på bloggen i morgen.

Se også: Lille pung, syet i genbrugsdenim. Incl mønster i printvenlig PDF

Here goes:

Billedeguide: Sy lynlås og foer i en lille taske eller pung

Sy lynlås og foer i en lille taske eller pungHar du en lynlås trykfod til symaskinen, er det helt klart en fordel at skifte til den. En lynlås trykfod er smallere og tillader syning tæt på selve lynlåsen = pænere resultat.Læg lynlåsen ret mod ret på yderstoffet. Læg foerstoffet på ret mod ret med yderstoffet, så lynlåsen befinder sig mellem de 2 lag stof.Sy de 3 lag sammen, som vist på øverste billede. Nederste billede viser, hvordan det ser ud, når man trækker de 2 lag stof fra hinanden. Fold foerstoffet ind under yderstoffet, så de ligger vrang mod vrang. Stryg sømmen.Læg lynlåsen vrang mod ret på næste stykke foerstof og læg yderstoffet ovenpå, ret mod ret. Sy de 3 dele sammen, ligesom før.Pungen /tasken ser nu således ud, fra henholdsvis ret og vrangsiden. Stryg sømmene så de er pænt glatte.Åbn lynlåsen (Vigtigt!) Fold nu stoffet så ret yderstof, ligger mod ret yderstof og ligesådan med foerstoffet. Som vist på billedet ovenforSy hele vejen rundt langs kanten af yderstoffet, over lynlåsen, forsæt i foerstoffet, men lad en åbning være i foret til at vende igennem.Klip overskydende lynlås og hjørner af.Vend pungen gennem åbningen i foerstoffet, vend derefter gennem lynlåsen. Sy åbningen i foret til og pres hjørnerne ud. Stryg pungen. Done.

Guide til pæne hjørner ved isyning af metal lynlås, finder du her

Spørgsmål, eller tilføjelser? Skriv endelig 🙂

4 kommentarer til “Sy lynlås og foer i en lille taske eller pung”

  1. Hej.
    Det var nemt. Og jeg der aldrig har kunnet regne ud hvordan man gjorde.
    Jeg tror mit kreative 8 årige barnebarn skal lære det næste gang vi skal sy. 😁

    • Det er nemlig nemt 🙂 Jeg er glad for du kunne bruge guiden 🙂
      Det lyder hyggeligt, og rigtig god fornøjelse når I skal sy sammen, du og barnebarnet 🙂

Der er lukket for kommentarer.