Suppe med kikærter og chorizo

Kalenderen siger ganske vist 1. juli. Men her hos os har vejret været så efterårsagtigt, gråt, regnfuldt og blæsende i dag, at jeg fik lyst til suppe. Denne suppe med kikærter og chorizo smager super godt. Krydret og fyldig. Hvis man ønsker, kan den laves i en ren vegansk udgave, så udelader man blot chorizo og cremefraiche.

En anden virkelig lækker, varmende og fyldig suppe er denne karrysuppe med oksekød og grøntsager, også et virkligt stort hit herhjemme.

Opskrift på suppe med kikærter og chorizo

4 personer
  • 1-2 løg, skåret i tynde skiver
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • 3 stilke baldselleri, skåret i skiver
  • 3 spsk fintrevet ingefær
  • 6 tomater, skåret i grove tern
  • 1 ds kikærter
  • 1 ds kokosmælk
  • Saften fra 1/2 lime
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk Sambal Oelek, eller anden stærk chili
  • Salt & peber
    Olivenolie
    Evt. lidt vand, hvis suppen bliver for tyk 
Topping
  • 100 g chorizopølse, skåret i skiver og ristet på panden
  • Cremefraiche
  • Hakket persille
Tilbehør

Ostebrød eller grovbaguette. Opskrift på lækre ostegifler finder du her

Giv evt. ekstra Sambal Oelek til

Steg løg og hvidløg svagt gyldne og bløde i olivenolie i en gryde, tilsæt derefter bladselleri og svits dem let. Tilsæt tomater og revet ingefær, steg videre. Hæld væden fra kikærterne og kom dem i gryden sammen med kokosmælk og limesaft. Krydderierne blandes i suppen, som småsimrer en times tid.

Rist chorizo. Suppen anrettes i dybe tallerkner med en skefuld cremefraiche, chorizoskiver og hakket persille.

TIP: Suppen, uden topping, kan sagtens gemmes i køleskabet til dagen efter, det bliver den næsten kun bedre af.

Suppe med kikærter og chorizo

2 kommentarer til “Suppe med kikærter og chorizo”

Der er lukket for kommentarer.