Kalenderen siger ganske vist 1. juli. Men her hos os har vejret været så efterårsagtigt, gråt, regnfuldt og blæsende i dag, at jeg fik lyst til suppe. Denne suppe med kikærter og chorizo smager super godt. Krydret og fyldig. Hvis man ønsker, kan den laves i en ren vegansk udgave, så udelader man blot chorizo og cremefraiche.
En anden virkelig lækker, varmende og fyldig suppe er denne karrysuppe med oksekød og grøntsager, også et virkligt stort hit herhjemme.
Opskrift på suppe med kikærter og chorizo
- 1-2 løg, skåret i tynde skiver
- 3 fed hvidløg, hakket
- 3 stilke baldselleri, skåret i skiver
- 3 spsk fintrevet ingefær
- 6 tomater, skåret i grove tern
- 1 ds kikærter
- 1 ds kokosmælk
- Saften fra 1/2 lime
- 2 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- 1/2 tsk Sambal Oelek, eller anden stærk chili
- Salt & peber
Olivenolie
Evt. lidt vand, hvis suppen bliver for tyk
Topping
- 100 g chorizopølse, skåret i skiver og ristet på panden
- Cremefraiche
- Hakket persille
Tilbehør
Ostebrød eller grovbaguette. Opskrift på lækre ostegifler finder du her
Giv evt. ekstra Sambal Oelek til
Rist chorizo. Suppen anrettes i dybe tallerkner med en skefuld cremefraiche, chorizoskiver og hakket persille.
TIP: Suppen, uden topping, kan sagtens gemmes i køleskabet til dagen efter, det bliver den næsten kun bedre af.
Det kunne vi godt ha spist til aften, måtte nøjes med en pizza
Pizza er ellers også godt 🙂 Men ja, en rigtig god suppe 🙂