Strikket køkkenhåndklæde

Strikket køkkenhåndklæde

Der er på én gang noget luksuriøst, men også noget vældig hyggeligt og lidt nostalgisk, over et strikket køkkenhåndklæde. Jeg forbinder mest strikkede håndklæder med “dengang”. Noget lidt gammeldags, på den hyggelige måde. Min oldemor og mormor – God tid, udelt opmærksomhed, saftevand og nybagte boller … Ikke så ringe en association.

Desuden er det et hyggeligt og overkommeligt lille strikkeprojekt, jeg er jo som bekendt ikke verdens mest tålmodige strikker.

– Her har jeg strikket med dobbelt tråd, for at give håndklædet noget lækker volumen. I stedet for en strikket eller hæklet strop, har jeg brugt en rustik ruskindssnøre. Synes det er en fin lille detalje – Bare spændt på, hvordan snøren arter sig efter gentagne ture i vaskemaskinen. Måske ender det med jeg må hækle en strop til håndklædet …

 Opskrift på strikket køkkenhåndklæde 30 x 40 cm

2 nøgler bomuldsgarn og pinde nr 2 1/2  eller 3.

Håndklædet strikkes med dobbelttråd.

Slå 57 masker op. Strik 7 pinde retstrikning

Pind nr. 8 strikkes med 5 retmasker, derefter vrangmasker indtil de sidste 5 masker, som strikkes ret.

Pind nr. 9 strikkes med 6 retmasker, derefter 1 vrang, 1 ret indtil de sidste 6 masker som strikkes ret.

Pind nr. 10 strikkes med 5 ret masker, 2 vrang masker, derefter skiftevis 1 ret, 1 vrang indtil pinden sluttes af med 2 vrang og 5 retmasker

Pind 11 som pind 9

Pind 12 som pind 10 … Forsæt på denne måde til håndklædet måler ca. 38 cm, påbegynd da afslutnings kanten.

Afslutningskanten startes på en lige pind (vrangsiden) og strikkes som pind 8.

Derefter strikkes 7 pinde retstrikning og der lukkes af. Hæft enderne og vask håndklædet før det er klar til at pryde i køkkenet.

Jeg sætter stor pris på din kommentar