Stofgarn af genbrugs dynebetræk – hæklet gulvmåtte

Jeg smutter jævnligt ind forbi byens forskellige genbrugsbutikker for at se om de har dynebetræk, eller lagner i de farver jeg har i tankerne.

Jeg har nemlig planer om endnu en hæklet gulvmåtte af hjemmelavet stofgarn. Gennem et stykke tid har jeg samlet mig et lille lager af brugte dynebetræk. De er blevet vasket og tørret. Her til formiddag har jeg så revet strimler til den store guldmedalje.

Lav selv stofgarn

Strimlerne måler ca 2 cm i bredden. Der rives frem og tilbage (zig-zag, eller hårnålesving), uden at rive helt igennem ved slutningen af stoffet. Smutter det og man kommer til at rive stoffet helt igennem, sys eller bindes enderne sammen.

Det er så absolut rivningen der er det mest kedelige og trivielle i hele processen. Når først stofnøglerne er klar, går hæklingen ret nemt og hyggeligt. Jeg bruger nål 12 og så sker der virkelig noget.

Jeg er simpelthen blevet så bidt af de hersens hæklede gulvmåtter. Synes de giver et fint personligt, men også rustikt præg til hjemmet. Noget jeg rigtig godt kan lide. Samtidig er det enormt tilfredsstillende at lave noget fint af ting, som egentlig er kasserede.

stofgarn

Vejledning til en rund måtte finder du ved at klikke her

Til en aflang måtte, hækler jeg en række løse luftmasker, en 20-30 stykker (lidt på slump, alt efter hvor stort jeg ønsker tæppet, bare husk at omkredsen øges betragteligt efterhånden som hæklingen skrider frem), som jeg derefter hækler rundt om. I enderne stikker jeg to gange i samme maske hele vejen, tæppet igennem, for at øge omkredsen og undgå at tæppet folder op.

Hmm … Gav det mening?! 🙂

Stofgarn lavet af gamle dynebetræk

 

2 kommentarer til “Stofgarn af genbrugs dynebetræk – hæklet gulvmåtte”

  1. Hæklet Aflang måtte

    Er det kun en maske i enderne du laver to masker i eller er det i flere ?
    Vh Jonna

Der er lukket for kommentarer.