Spinat pandekager med champignonfyld

Spinat pandekager med champignonfyld er et godt bud på en let og lækker, kødløs aftensmad. Og da jeg synes der er gået lidt vel meget jul i den her på kanalen. Er det vist på tide med et ikke julet indlæg. Derfor får I lige en skøn og enkel opskrift på spinat pandekager, som vi fik til aftensmad i går. 

Jeg fyldte mine pandekager med denne opskrift på flødestuvede svampe. Dog med dobbelt portion champignon, men samme mængde fløde, for at fyldet blev mindre flydende og knap så sovse-agtigt. Derefter gratinerede jeg de fyldte pandekager i ovnen med mozzarellaost. Men mulighederne er utallige og kun fantasien sætter grænser. Andre lækre fyld-varianter kunne være:

 

  • Oksekødsfyld
  • skinke & tomat
  • Fersk eller røget laks med ost og spinat
  • Grøntsagsstuvning med yndlings grøntsager

Opskrift på spinat pandekager

 12 stk
  • 100 g frossen optøet hakket spinat
  • 3 æg
  • 2 dl hvedemel
  • 2 dl kærnemælk
  • 1 dl mælk eller vand
  • 50 g smeltet smør
  • 1 tsk salt
  • Et drys peber

Pisk æg og det optøede hakkede spinat sammen, tilsæt melet og pisk godt sammen. Rør derefter kærnemælk og vand i, tilsæt salt og peber og rør tilsidst det smeltede smør i dejen. Bag pandekagerne. Kom en skefuld af det foretrukne fyld på hver pandekage, fold enderne ind og rul dem sammen. Lægges i et ildfast fad, drysses med revet mozzarellaost og gratineres i ovnen til osten er smeltet og gyldent, ca 20 minutter ved 200 grader.

TIP: Bag pandekagerne så tyndt som muligt, spinatindholdet i dejen gør at pandekagerne bliver mere “skøre” og lettere går i stykker, hvis de bliver for tykke.