Spinat pandekager med champignonfyld er et godt bud på en let og lækker, kødløs aftensmad. Og da jeg synes der er gået lidt vel meget jul i den her på kanalen. Er det vist på tide med et ikke julet indlæg. Derfor får I lige en skøn og enkel opskrift på spinat pandekager, som vi fik til aftensmad i går.
- Oksekødsfyld
- skinke & tomat
- Fersk eller røget laks med ost og spinat
- Grøntsagsstuvning med yndlings grøntsager
Opskrift på spinat pandekager
- 100 g frossen optøet hakket spinat
- 3 æg
- 2 dl hvedemel
- 2 dl kærnemælk
- 1 dl mælk eller vand
- 50 g smeltet smør
- 1 tsk salt
- Et drys peber
Pisk æg og det optøede hakkede spinat sammen, tilsæt melet og pisk godt sammen. Rør derefter kærnemælk og vand i, tilsæt salt og peber og rør tilsidst det smeltede smør i dejen. Bag pandekagerne. Kom en skefuld af det foretrukne fyld på hver pandekage, fold enderne ind og rul dem sammen. Lægges i et ildfast fad, drysses med revet mozzarellaost og gratineres i ovnen til osten er smeltet og gyldent, ca 20 minutter ved 200 grader.
TIP: Bag pandekagerne så tyndt som muligt, spinatindholdet i dejen gør at pandekagerne bliver mere “skøre” og lettere går i stykker, hvis de bliver for tykke.