Sophie tæppe

I skal altså lige se det her … Starten på et Sophie tæppe.

Jeg er blevet fuldkommen, helt og aldeles bidt af Mandala hækling!

Egentlig er det milevidt fra de enkle og mere rustikke ting jeg normalt hækler. Men det er simpelthen så smaddersjovt. Der sker noget i hver eneste omgang og det når aldrig at blive kedeligt. Måske er det bare den bedste måde for mig, til at opnå ønsket om et hæklet tæppe. Faktisk er jeg også kommet til at holde rigtig meget af mønsteret. Synes det er vildt flot!

Pudsigt som ens smag kan skifte. Sikkert fordi det samtidig er så spændende og udfordrende at hækle. Så kryber mønsteret under huden og man kommer til at knus-elske det.

Hidtil har jeg jo ikke haft større succes med tæppefremstillingen. Jeg har startet utallige projekter – bl.a. et flot Granny Stripes tæppe, senere forsøgte jeg med de smukkeste firkanter og endnu flere, lige så smukke firkanter. Men jeg kører simpelthen sur i alle gentagelserne og finder på noget andet.

Så nu satser jeg virkelig på at Sophie tæppet her, kan holde interessen fanget.

Vil du være med? Link til opskrift længere nede.

Sophie tæppe

Sophie tæppe CAL, (crochet along)

– Tæppet er designet af Dedri Uys, med bloggen: Look at what I made
– Tina Bak Poulsen har stået for den danske oversættelse

Opskriften på tæppet, kom oprindelig i en CAL form. CAL er en forkortelse for crochet along. En opskrift som kommer i mindre bidder, indenfor en vis tidsramme.

Denne CAL er dog fra 2015. Derfor er alle del-opskrifterne udkommet og ligger frit tilgængeligt. Oprindeligt var tæppet planlagt, indenfor en tidsramme af 20 uger, med en del-opskrift hver uge. Synes konceptet er genialt. Indenfor 20 uger har man et tæppe, og opskrifterne er overkommelige i mindre bidder.

Jeg er virkelig imponeret over det store arbejde der er lagt i både opskrift, billedevejledning samt oversættelse! Tæppet er super smukt! Opskrift og billededækning er rigtig god!

Gratis opskrift på dansk, samt fin billedevejledning finder du HER

6 kommentarer til “Sophie tæppe”

 1. Flotte farver og et smukt mønster.
  Spændende at se når du har lavet er tæppe.Jeg hepper på dig ifht at få lavet tæppet😉,er sikker på det bliver et smukt et.
  Mht selv at springe med på vognen,så er må jeg erkende at hækleevnerne ikke slår til.
  Rigtig god søndag😊

  • Mange tak Laila. Jeg har brug for alt hepperi i verden 😀 Jeg vil så gerne hækle et tæppe, denne gang SKAL det lykkes.
   God dag til dig

  • Rigtig mange tak. Faktisk blev jeg selv ret meget i tvivl, mht farverne. Synes de var en kende for spraglede og hidsige trods alt. Derfor er jeg startet forfra, med et tæppe i lidt mere dæmpede farver. Sådan kan det gå 😀
   Ønsket om en god ny uge sendes afsted i din retning.

   • Så glæder jeg mig til at se din nye farve-kombi. Jeg elsker stærke farver….. til andre. Er selv meget *grå* i det. Ville ønske jeg turde klæde mig i så friske og glade farver, men har endnu ikke taget det spring 🙂
    God morgen ønskes du

    • Jeg er også mere “grå” 😀 Og kunne slet ikke forlige mig med de stærke farver i længden. Det nye tæppe bliver SÅ fint i farverne. Glæder mig til at vise det frem 🙂

Der er lukket for kommentarer.