Sommertærte med asparges

Elsker du ikke bare asparges?

Så fine og sarte i smagen, at de fortjener at være hovedpersonerne i en hel enkel tilberedning. Sommertærte med asparges er smørlækker, fin og sart i smagen. God som forret eller som let hovedret.

Uhm, jeg kunne spise den hele tiden 🙂

Sommertærte med asparges

Sommertærte med asparges

Opskriften passer til et tærtefad på 24 cm i diameter

Mørdej

  • 100 g blødt smør
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk salt

Hæld hvedemel, havregryn og salt i en skål. Smulder smørret i blandingen og saml dejen. Lad dejen hvile en halv time i køleskab. Rulles derefter tyndt ud på et meldækket bord. Dejen lægges i tærtefadet og prikkes med en gaffel. Forbages 10 min ved 175 grader varmluft.

Fyld

  • 12 grønne asparges
  • 1 tomat
  • 3 æg
  • 1,5 dl mælk
  • 1 dl revet mozzarellaost
  • 1 tsk salt
  • 1 drys peber

Skyl asparges og tomat. Bræk enderne af aspargesene og skær tomaten i skiver. Fordeles på tærtebunden.

Pisk æg, mælk, salt og peber sammen i en skål og bland derefter mozzarella i. Hæld blandingen over tærten.

Bages ca 35 minutter ved 175 grader varmluft.

Tærten serveres lun, evt med en grøn salat.

10 kommentarer til “Sommertærte med asparges”

  1. Uh, den ser lækker ud, Anja! Vi er kun så småt begyndt at bruge køkkenet i vores nye hus. Vi mangler stadig at pakke en masse ud, og vi slås stadig med noget byggestøv, men om nogle dage, når der er bedre styr på køkkenet, vil jeg lave aspargestærte 🙂

    • Byggestøv og madlavning går bare ikke særlig godt i spænd 🙂
      Hvor må I glæde jer til at komme på plads og tage det hele i brug. Jeg glæder mig til at følge med 🙂
      – Og tak for rosen af tærten, den kan varmt anbefales 🙂

  2. Hvor ser den lækker ud. Jeg har godt nok ikke asparges i haven, men mon ikke jeg hitter på noget andet ;0)

Der er lukket for kommentarer.