Sommerferie drømme: Kyst til kyst stien & primitive overnatninger

Hvor er det længe siden, der sidst har været et udelivsindlæg her på adressen! Faktisk er det alt, alt for længe siden jeg har tilbragt tid i naturen. Vinter halvåret er måske heller ikke det mest oplagte tidspunkt for stroppeture, men alligevel …

For tiden sidder jeg dog og drømmer søde sommerferie drømme, og planlægger så småt. Har du lyst, så læs med …

Aldrig føler jeg mig mere tilstede og nærværende end på forholdsvis primitive ferier i naturen! Jeg falder til ro, falder i trit med mig selv og føler den her stille, boblende glæde over blot at være til.

Derfor kan jeg ærligt, og med hånden på hjertet sige at de bedste ferier, de bedste ture, jeg gennem livet har været på, er de utallige primitive ture i både Danmark og Sverige. I kano eller til fods.

Jeg nyder bestemt gerne alle moderne bekvemmeligheder. Alligevel er det ubetinget de ture jeg erindrer allerbedst! Tænker det netop er pga. nærværet. Et nærvær, som for mit vedkommende, nok især kan tilskrives fraværet af distraherende elektronik. Men også fraværet af pligter, indbildte eller reelle. Alle de burde og skulle, jeg kan have en tendens til at slå mig selv i hovedet med. Der er ikke så meget andet at forholde sig til, end blot at være virkelig tilstede i den smukke natur.

For mig er det ren meditation og mindfulness. Ingen computer, ingen iPad eller mobiltelefon. Men udelukkende fuglefløjt, bækkens rislen og at være i nu’et. Samtidig sætter det tingene lidt i perspektiv. For, hvor er det egentlig forbløffende, hvor lidt man kan klare sig med. Noget man virkelig får øjenene op for på sådanne ture.

Se også: Tips og ideer til shelter overnatning som jeg skrev sidste år.

Shelterovernatning

Kyst til kyst stien

I år er sommerferie planen at vandre kyst til kyst stien. En tur på 130 km tværs over Jylland, mellem Vejle og Esbjerg.

En sti, hvis eksistens jeg indtil for ganske nylig, var fuldstændig uvidende om. Ved et tilfælde stødte jeg på den, i helt anden forbindelse. Blev nysgerrig og googlede.

Kyst til kyst stien har sin egen fine webside, så at finde yderligere information var slet ikke svært.

Se mere her: Kyst til kyst stiens webside

Så vidt jeg kan læse mig til, starter, eller slutter, stien lidt udenfor Vejle. Følger Vejle ådal, som er usigeligt smuk. Derefter følger stien flere åløb, går over den jyske hede, hvor den krydser både Hærvejen og Drivervejen, for til sidst at slutte omkring Esbjerg.

Der skulle være mulighed for primitive shelters- eller teltovernatninger undervejs. Ligeledes mulighed for vand, toilet og indkøb. Hvilket er et stort plus, når man planlægger en vandretur med rygsæk og telt. På kanoture er det trods alt noget lettere at slæbe vand og proviant med undervejs, end det er på gåben.

Kyst til kyst stien

Alene eller sammen?

Alene eller sammen med andre?

Et spørgsmål jeg er en smule ambivalent omkring. Et eller andet sted, har jeg vældig lyst til at vandre stien alene. Som mentalt projekt, tænker jeg man får mest ud af at gå den selv. Dog har jeg aldrig taget sådanne ture alene, og ved ikke om jeg tør!

Jeg har vandret mange stier selv, men det har altid blot været dagsvandringer, og altså uden overnatninger … Såå …

Omvendt ved jeg, at det er super hyggeligt, at gennemføre sammen med andre …

Hmmm, det skal jeg vist spekulere lidt mere over!

Er der mon nogen af jer, som har erfaring med vandreture alene (med overnatning)?

Eller er der nogen af jer, som i forvejen kender kyst til kyst stien og har lyst at dele viden? Noget at være særlig opmærksom på?

Alle input er mere end velkommen.

Strandtur

Billederne er blot random natur billeder taget fra bloggens arkiv, og altså ikke fra kyst til kyst stien.

Rigtig god weekend og/eller vinterferie til de heldige.

6 kommentarer til “Sommerferie drømme: Kyst til kyst stien & primitive overnatninger”

 1. Har ikke været på flere døgns ture, men jeg kan kun give dig ret i, at færden i naturen, er en ren lise for krop og sjæl. Har brugt det meget og fundet stor glæde ved det. Især hvis sankekurven blev fyldt med lutter gode sager fra den rundhåndede natur. Svampe tilberedt på alverdens måder eller tørret til senere brug og selvforkælelse.. Urter tørret til te , frugt/bær lavet til frugtlæder, som børnebørnene elsker eller lavet til sirup. Selv helt nye granskud, er blevet omdannet til sirup.
  MEN….jeg vil glæde mig til at komme med dig på sommertur/vandring via din blog.
  God lørdag

  • Ja, det er en lise for krop og sjæl, intet mindre.
   Ville ønske jeg havde dit blik for spiselige ting i naturen 🙂 Hos mig, begrænser det sig til brombær og hyld, stort set – hvilket også er lækkert 🙂
   Jeg ligger billeder op, helt sikkert 😀
   God søndag

 2. Jeg kan desværre ikke komme med input om vandring alene eller kyst til kyst stien.
  Men det lyder som en god idé og kan bestemt se fordele ved begge muligheder alene eller med andre.
  Hvis jeg skal være ærlig, tror jeg bare ikke, jeg ville turde at gøre det alene. Så kan man så reflektere over om frygten skal have lov til at vinde,men måske er det også en blanding af at jeg stadigvæk har “små” børn(uha,godt de ikke læser med her,så ville de blive super fornærmede Over den betegnelse😉)men i hvert fald børn der bor hjemme, så når vi har ferie,er vi sammen. (Det er vi selvfølgelig også i hverdagen,men der er bare så mange andre forstyrrelser skole,arbejde,sport evt.)
  Men det lyder til at være en skøn ferie du har i tankerne, hvad du end vælger.
  (Vores ferier i Shelters er virkelig også ferier,både vi som forældre,men også børnene har dejlige minder fra)
  God weekend😊

  • Nej, det er lige præcis dét – Ved heller ikke helt om jeg tør gøre det alene 🙂 Ved ikke helt hvordan jeg vil have det med at ligge mig til at sove, helt alene i mit telt … Dybest set tror jeg ikke jeg tør :/
   Men så må jeg gå dagsvandringer, eller finde nogen som har lyst at tage med 😀

 3. Hej Epona
  Er blevet totalt forelsket i din blog, tak for den!!!

  Har et spørgsmål: Hvor står det egetræ, du har fotograferet i dette indlæg? Jeg må hen og ae det!

  Februar hilsner fra M

  • Mange tak, det er jeg rigtig glad for at høre 😀

   Den store smukke eg står i Bosjö kloster slotshave, tæt på Byen Höör, i det allersydligste Sverige. Efter sigende er den over 1000 år gammel. Den er virkelig smuk og kæmpe stor. Billederne yder den ikke helt retfærdighed ifht. størrelsen 🙂 Du kan se lidt flere billeder fra Bosjö kloster slotshave i indlægget her

   Bedste hilsener fra Anja

Der er lukket for kommentarer.