Små hjemmesyede julesokker

Sidste år syede jeg disse små julesokker, som bordpynt på julebordet. De er rigtig fine at lægge bestikket i. Eller måske fyldt med gran, som pynt mellem kuverterne. I år har jeg dog mere lyst til hvidt og naturpynt. Derfor har jeg været ved at finde forskellige hvide stoffer og blonder frem. Tror sokkerne kunne være rigtig fine i hvid, med en blonde kant.

Jeg er alene hjemme hele weekenden – og jeg glæder mig. Jeg elsker at være sammen med min familie, men nogen gange er det også dejligt med en alene-weekend. Det skal udnyttes til kreative påfund. Tror jeg vil starte med at sy nogle hvide julesokker.

En hel rar weekend tilbragt i mit hobbyrum -fantastisk.

Sy selv julesokker
Vejledning – Julesokker

Julesokkerne er forholdsvis enkle at lave.

I fri hånd tegnede jeg en skabelon til at klippe efter.

Sokkerne måler ca 16 cm i højden og 13 cm i bredden (i foden) Bredden på skaftet er ca 7 cm.

Derefter klippede jeg 2 stk af yderstoffet og 2 stk af foerstoffet.

Syede hver sok sammen for sig, men lod en lille åbning være i foden på foersokken. Åbningen er til at vende igennem.

Derefter skal de 2 sokker syes sammen i den øverste kant, ret mod ret. Et fint lille bånd er syet med som hank.

Sokken vendes gennem åbningen i foersokken. Tilsidst syes foer-åbningen sammen og den lille sok presses fin og glat.

Konstruktionsvejledning til mønster finder du i indlægget her

Rigtig god weekend