Saltkar i fedtsten

Jeg har prøvet noget helt nyt! Jeg har for første gang arbejdet i fedtsten og resultatet blev dette lille saltkar og tilhørende ske. Jeg og en kollega underviser en gang ugentligt i et fag vi slet og ret kalder: Kreativ. Alt kan afprøves og stort set alt er muligt. Ret fedt, faktisk.

I den forbindelse tester vi selvfølgelig forskellige materialer inden vi præsenterer det for eleverne. Fedt sten er et fantastisk materiale at arbejde med, meget blødt og let at forme. Det kræver blot en lille nedstryger til at skære den grove facon ud med, derefter formes det med små raspe eller groft sandpapir. For tilsidst at at finpudses med meget fint sandpair og gnides med vaselineolie.

 

Det er ikke sidste gang jeg arbejder i dette materiale, det er helt sikkert. Jeg har her valgt at lade den rå sten være synlig på saltkarret, synes det giver en god effekt, men mulighederne er jo utallige. Eneste ulempe: Det støver ret meget.