Sådan hækles pæne jævne kanter i kontrastfarve

Godt nytår! Jeg håber I havde en dejlig aften og kom godt ind i det nye år. Selv tilbragte jeg aftenen alene, i isolation. Vi har desværre (som så mange andre steder) en del corona på mit arbejde. – Jeg har snottet og hostet som en vanvittig den seneste tid og måtte derfor afvente svar på en PCR test. Svaret kom her til morgen. Jeg er frikendt!

Så samtidig med, at jeg i går aftes nød synet af de mange raketter udenfor vinduet, spiste chokoladekage og hæklede, fik jeg også endelig skrevet dette blog indlæg, som jeg har haft i tankerne længe.

Kanter i kontrastfarve

Kanter i kontrastfarve kan være super smukt og effektfuldt. Men hvem kender ikke til, hvor svært det kan være at lave pæne jævne kanter i kontrastfarver?

Langs siderne på arbejdet, hvor man hækler i rækkerne i stedet for i maskerne, kan det være næsten umuligt at fordele kontrast-maskerne uden at nogle stikker dybere end de andre, og derved giver et rodet og ujævnt udseende.

I dag får du derfor et fif til, hvordan du let og enkelt kan hækle pæne jævne kanter i kontrastfarver.

Sådan hækles pæne jævne kanter i kontrastfarve
Klik på billedet for gratis opskrift

Sådan hækles pæne jævne kanter i kontrastfarver

Billederne jeg viser i dag er hæklede køkken-håndklæder, men metoden, som er ganske enkel, kan bruges på alt: Tæpper, huer, karklude, håndklæder osv. – alt, hvor der ikke er rigtige masker at hækle i.

  • Metoden går i al sin enkelhed ud på, at man ikke hækler direkte med den ønskede kontrastfarve, men i stedet hækler en omgang fastmasker om hele arbejdet med grundfarven.
  • Først derefter skifter man til kontrastfarven. Derved kan man hækle sin kontrastkant i rigtige masker hele vejen rundt, og resultatet bliver derved pænt og jævnt.
Rustikke luksus håndklæder, hæklet håndklæde
Klik på billedet for gratis opskrift

2 kommentarer til “Sådan hækles pæne jævne kanter i kontrastfarve”

Der er lukket for kommentarer.