Rustikke luksus håndklæder

For mig er hør lig med vild luksus. Jeg elsker den enkle og rustikke struktur, som er så karakteristisk for hørgarn og -blandinger. Jeg elsker også at hør nærmest kun bliver smukkere med alderen, i brug og ved vask. – Og så synes jeg den egner sig umanerligt godt til håndklæder, som bliver fyldige, slidstærke og smukt rustikke.

Jeg blev så glad da jeg opdagede, at Rito forhandler en fin bomuld/hør blanding, og jeg har virkelig nydt at arbejde med det lidt grove garn.

Resultatet blev en ny opskrift på køkkenhåndklæder, som selvfølgelig har fået navnet; Luksus håndklædet, – Den lækre hørblanding kombineret med krydsede stangmasker. Jeg er pænt fornøjet med resultatet og glæder mig over, at de smukke håndklæder nu hænger i mit køkken.

Eneste malurt i bægeret: Hvor er det brandærgerligt, at man ikke kan formidle fornemmelsen “at røre” gennem en skærm. De er nemlig aldeles dejlige at føle på.

Se også: Kosmetikpung hæklet i bomuld/hørblanding

Luksus håndklædet, hæklet håndklæde

Luksus håndklædet, ca. 45 x 35 cm

Affiliate-links

Pr. håndklæde:
  • 3 ngl. Drops bomull-lin,som fåes i flere smukke, naturlige farver. Bomuld 8/8 kan også snildt anvendes.
  • En rest bomuldsgarn 8/4 eller 8/8
  • Nål nr. 3,5. Hækler du meget fast er nål 4 garanteret bedre.

Garnet føles lidt stift til en start, men efter bare en vask er det helt perfekt. – Og det bliver kun bedre 🙂


Luksus håndklædet

Håndklædet hækles på den lange led

Start med 77 ikke for stramme lm

1. Start med at hækle en fm i 2. m fra nålen, fm hele rækken (76 m), 3 lm vend

2. De 3 lm tæller for den 1. m, spring en m over og *hækl en stgm i næste m (se billede) slå garnet om nålen, kryds tilbage og hækl en stgm i den m, du lige har sprunget over*, forsæt rækken ud indtil sidste m, som hækles stgm, 3 lm vend

3. Som række 2. Den sidste stgm skal sidde i 3. lm fra forrige række.

Gentag række 3 indtil arbejdet måler 33 cm, vend med 1 lm og hækl den sidste række i fm. Herefter hækles en omgang, eller 2, fm om hele håndklædet. Start i hjørnemasken med en lm, 1 fm, 1 lm, 1 fm, i de øvrige hjørner hækles 1 fm, 1 lm, 1 fm. Saml omg. med en km. Træk tråden igennem.

Skift til bomuldsgarnet, træk tråden igennem en vilkårlig fm, 1 lm og derefter hækles fm som ovenfor om hele håndklædet, 1 fm, 1 lm, 1fm om lm i hjørnerne. Stroppen til ophæng laves midt på håndklædet på den ene kortside. Spring over 6 fm, hvor der i stedet hækles 6 lm.

I 2. og sidste omg med bomuldsgarn hækles 7 fm om de 6 lm. Saml omg. med km, træk tråden igennem og hæft ender.

OBS: Bruger du bomuldsgarn 8/4 er det vigtigt at hækle løse fm. Brug evt. dobbelttråd.

Håndklædet strækkes i facon i våd tilstand efter vask.

Krydsede stangmasker

De 3 vende luftmasker erstatter 1. maske.

Spring en maske over og hækl en stangmaske. Slå garnet om nålen, kryds tilbage og hækl en stangmaske i den maske, der netop er sprunget over.


Vil du se flere opskrifter på skønne hæklede håndklæder? Klik her

Luksus håndklædet

Værsgo’

Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer til gengæld at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier.

4 kommentarer til “Rustikke luksus håndklæder”

Der er lukket for kommentarer.