Rustikke luksus håndklæder

Kategorier Hækle

For mig er hør lig med vild luksus. Jeg elsker den enkle og rustikke struktur, som er så karakteristisk for hørgarn og -blandinger. Jeg elsker også at hør nærmest kun bliver smukkere med alderen, i brug og ved vask. – Og så synes jeg den egner sig umanerligt godt til håndklæder, som bliver fyldige, slidstærke og smukt rustikke.

Jeg blev så glad da jeg opdagede, at Rito forhandler en fin bomuld/hør blanding, og jeg har virkelig nydt at arbejde med det lidt grove garn.

Resultatet blev en ny opskrift på køkkenhåndklæder, som selvfølgelig har fået navnet; Luksus håndklædet, – Den lækre hørblanding kombineret med krydsede stangmasker. Jeg er pænt fornøjet med resultatet og glæder mig over, at de smukke håndklæder nu hænger i mit køkken.

Eneste malurt i bægeret: Hvor er det brandærgerligt, at man ikke kan formidle fornemmelsen “at røre” gennem en skærm. De er nemlig aldeles dejlige at føle på.

Se også: Kosmetikpung hæklet i bomuld/hørblanding

Luksus håndklædet, hæklet håndklæde

Luksus håndklædet, ca. 45 x 35 cm

Affiliate-links

Pr. håndklæde:
  • 3 ngl. Drops bomull-lin,som fåes i flere smukke, naturlige farver. Bomuld 8/8 kan også snildt anvendes.
  • En rest bomuldsgarn 8/4 eller 8/8
  • Nål nr. 3,5. Hækler du meget fast er nål 4 garanteret bedre.

Garnet føles lidt stift til en start, men efter bare en vask er det helt perfekt. – Og det bliver kun bedre 🙂


Luksus håndklædet

Håndklædet hækles på den lange led

Start med 77 ikke for stramme lm

1. Start med at hækle en fm i 2. m fra nålen, fm hele rækken (76 m), 3 lm vend

2. De 3 lm tæller for den 1. m, spring en m over og *hækl en stgm i næste m (se billede) slå garnet om nålen, kryds tilbage og hækl en stgm i den m, du lige har sprunget over*, forsæt rækken ud indtil sidste m, som hækles stgm, 3 lm vend

3. Som række 2. Den sidste stgm skal sidde i 3. lm fra forrige række.

Gentag række 3 indtil arbejdet måler 33 cm, vend med 1 lm og hækl den sidste række i fm. Herefter hækles en omgang, eller 2, fm om hele håndklædet. Start i hjørnemasken med en lm, 1 fm, 1 lm, 1 fm, i de øvrige hjørner hækles 1 fm, 1 lm, 1 fm. Saml omg. med en km. Træk tråden igennem.

Skift til bomuldsgarnet, træk tråden igennem en vilkårlig fm, 1 lm og derefter hækles fm som ovenfor om hele håndklædet, 1 fm, 1 lm, 1fm om lm i hjørnerne. Stroppen til ophæng laves midt på håndklædet på den ene kortside. Spring over 6 fm, hvor der i stedet hækles 6 lm.

I 2. og sidste omg med bomuldsgarn hækles 7 fm om de 6 lm. Saml omg. med km, træk tråden igennem og hæft ender.

OBS: Bruger du bomuldsgarn 8/4 er det vigtigt at hækle løse fm. Brug evt. dobbelttråd.

Håndklædet strækkes i facon i våd tilstand efter vask.

Krydsede stangmasker

De 3 vende luftmasker erstatter 1. maske.

Spring en maske over og hækl en stangmaske. Slå garnet om nålen, kryds tilbage og hækl en stangmaske i den maske, der netop er sprunget over.

Luksus håndklædet

 

4 tanker om “Rustikke luksus håndklæder

Jeg sætter stor pris på din kommentar