Runde hæklede grydelapper

Runde hæklede grydelapper. Kraftige og tætte, hæklet med 3 tråde bomuldsgarn.

Så fik jeg endelig afprøvet at hækle med 3 tråde, istedet for kun 2. Jeg har jo snakket om det tidligere, men indtil nu er det blot blevet ved snakken. Det gik overraskende nemt, og så egner de 3 tråde sig glimrende til grydelapper. De bliver virkelig faste og tætte.

Lapperne her, er hæklet med 4 forskellige farver, changerende fra mørk til lys (se garnforbrug og opskrift længere nede). Fordi jeg lige for tiden har et rigtigt godt øje til læderremme, har lapperne selvfølgelig fået en lille læder detalje. Remmen er nittet fast gennem grydelappen. Jutesnor gør det ud for ophæng. Råt og rustikt ♡

Se også: Lækre grydelapper, hæklet af restgarn

Runde hæklede grydelapper

Runde hæklede grydelapper, 25 cm i diameter

Affiliate-links

Nål 4. (Hækler du fast, bør du bruge nål 4,5)

Grydelapperne er hæklet med 3 tråde bomuldsgarn 8/4.

Jeg har brugt:

Start med 1 tråd sort, 1 armygrøn og 1 olivengrøn.

Hele grydelappen hækles i halvstangmasker, pånær sidste omg. som hækles fm. Hver omg. startes med 2 lm og samles med km.

Udtag = 2 masker i én.

Magisk cirkel, løkke + 2 lm.

 1. Omg: Derefter hækles 7 hstgm om cirklen. Saml med km (8 m ialt)
 2. Omg: Udtag i hver m
 3. Omg: Udtag i hver 2. m, ved endt omg skiftes den sorte tråd ud med en olivengrøn
 4. Omg: Udtag i hver 3. m
 5. Omg: Udtag i hver 4. m, ved endt omg. skiftes den armygrønne tråd med en natur
 6. Omg: Udtag i hver 5. m
 7. Omg: Udtag i hver 6. m, ved endt omg, skiftes en oliven tråd med en natur
 8. Omg: Udtag i hver 7. m
 9. Omg: Udtag i hver 8 m, ved endt omg skiftes den olivengrønne tråd til den sidste naturfarvede
 10. Omg: Udtag i hver 9. m, saml omg med km og hækl 1 lm, vend arb
 11. Omg: fm i hver m, ingen udtag. Denne omg hækles fra bagsiden for at give en pæn afslutning, samt forhindre at lappen “folder op”. Saml med km og hæft enden.

Klip 6 cm læderrem og klip et hul med hultang i hver ende. Fold remmen om grydelappen og slå en nitte igennem hullerne.

Ophæng laves af jutesnor, som trækkes igennem grydelappen.

Helt runde hæklede grydelapper

Så vidt jeg erindrer, findes der en matematisk “korrekt” metode til at udregne, hvornår udtagene skal laves, for at lappen bliver helt rund, og ikke kantet.

Måske én af jer kan hjælpe?

Jeg kender desværre ikke metoden, andet end af omtale, og har derfor blot varieret mine udtag. Dvs. i nogle omgange har jeg forskudt udtagene. Eks. ved omgangen med udtag i hver 7. m, har jeg hæklet 3 masker som start på omgangen og derefter hæklet udtaget. Til slut på omg. har jeg så vidst at der var 3 m “til rest”. Hvis det giver mening?

Rund hæklet grydelap

TIP: hækl ender fra farveskift med ind i maskerne på bagsiden af grydelappen = meget mindre hæftearbejde.

Værsgo’

Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer til gengæld at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier.

14 kommentarer til “Runde hæklede grydelapper”

 1. Fine farver der er sat sammen.kan godt lide din detalje med lædder.
  De virker/ser ud til at have en god tykkelse, så man ikke brænder fingrene😉
  God dag😊

  • Det virker ret godt med 3 tråde, uden man behøver lave lapperne dobbelt 🙂
   Og tak, – Lige fortiden må der små læderdetaljer til 🙂
   God dag til dig

 2. Hej. Rigtig fed grydelap! Jeg er næsten færdig med min første. Der er bare noget det undrer mig, for efter jeg har fulgt opskriften er min grydelap kun blevet ca 19 cm… jeg har fulgt opskriften og jeg mener garnet er 8/4, selvom det desværre ikke står på nøglerne som er fra søstrene grene, men det plejer de at være… så nu hækler jeg 2-3 runder mere på for at få den lidt større. Jeg hækler måske lidt fast, men det ser også ud som om der er gjort det på billedet. Hilsen Mie😊

  • Hej Mie
   Tusind tak for roserne, samt din tilbagemelding 🙂
   Mine lapper er hæklet præcis efter opskriften, men jeg hækler ret løst. Det får mig til at tænke på, om jeg mon skal opdatere opskriften, så nålen bør hedde 4,5, hvis man hækler fast.
   Super du bare løser problemet ved at hækle et par ekstra omgange, – Det kan man også sagtens 🙂
   Endnu engang tak for tilbagemeldingen, jeg er rigtig glad for, at du tog dig tid til at skrive til mig 🙂
   Vh. Anja

 3. Hej igen. Selv tak 😊 Okay, ja det kan være en 4,5 nål også er god. Jeg synes måske ikke grydelappen bliver så tyk? Jeg har dog ikke fået afprøvet den på noget varmt endnu. Giver mig i kast med en mere 😁

 4. Anja og Mie

  Min erfaring er, at Mayflower’s 8/4 bomuldsgarn er en smule kraftigere end discount udgaverne fra fx søstrene Grene. Tænker det er derfor, I oplever så stor forskel.

Der er lukket for kommentarer.