Rib hæklet halstørklæde

Kategorier Hækle, Sponsoreret indhold
Hæklet halstørklæde

Selvom det på nuværende kan være en smule svært at forstille sig, at det nogen sinde bliver vinter igen, så går det jo på et eller andet tidspunkt den vej. Før eller siden.

For min skyld er ‘siden’ helt fint. Jeg kan ikke påstå jeg længes efter den kolde årstid. Men når nu Rito har været så søde at sponsorere noget af det allerlækreste uldgarn, besluttede jeg alligevel at være på forkant og har hæklet mig det skønneste halstørklæde i rib-effekt.

Jeg er nemlig rigtig glad for sjaler og tørklæder. Problemet med sjaler er bare, at jeg aldrig bruger det som sjal, men som tørklæde til vinterjakken. Og der kan et sjal godt blive for dybt, for trekantet, for spids’ish’. Og et almindeligt lige halstørklæde bruger jeg aldrig, da jeg helst vil have de tynde spidser, som hænger ned! Ja, det er ikke helt nemt! 😀

Så nu har jeg lavet en opskrift på et hæklet halstørklæde med spids. En lille spids! Eeii, jeg synes det er blevet godt. Perfekt størrelse og perfekt dybde (spids). Halvstangmasker hele vejen igennem. Hæklet udelukkende i bagerste maskeled for at give tørklædet den pæne rib-effekt.

Garnet er det überlækre og super bløde Drops Merino, 100% merinould, som hverken kradser eller klør, og så er det tilmed virkelig nemt at hækle med.

Se også: Trekantet sjal, hæklet af garn med lange farveskift

Hæklet tørklæde med rib-effekt

Hæklet halstørklæde med rib-effekt, 230 x 37 cm

Nål nr. 4

2 ngl. Drops Merino, sort

2 ngl. Drops Merino, mørk grå

1 ngl. Drops Merino, lys grå

1 ngl. Drops Meriono, støvet grøn

Forkortelser

 • m = maske
 • lm = luftmaske
 • hstgm = halvstangmaske
 • Udtag = 2 masker i samme maske
 • Indtag = 2 masker hækles sammen

Opskrift på hæklet halstørklæde med rib-effekt

Tørklædet hækles i bagerste maskeled på alle rækker, undtaget er dog den sidste maske i hver række, som hækles gennem begge maskeled.

Der hækles med udtag i hver anden række, således at tørklædet får en lige side og en skrå side. Ved udtag hækles begge masker gennem hele masken (begge maskeled)

Halvvejs hækles i stedet indtag på den skrå side, her hækles den første maske gennem bagerste maske led, mens den sidste maske hækles gennem begge maskeled (Vejledning længere nede).

Alle rækker vendes med 2 lm.

Jeg startede med at hækle med de 2 sorte nøgler, derefter de 2 mørkegrå, så det lysegrå og tilsidst det lysegrønne. Skift farve i den 1. vende luftmaske.

Start med at hækle 3 lm

 1. I 3. lm fra nålen hækles 3 hstgm + 2 vende lm. VEND
 2. Hækl 1 hstgm i bagerste maskeled i hver af de første 2 m. I sidste maske hækles 2 hstgm gennem begge maskeled + 2 lm
 3. Hstgm i hver maske, hækl i bagerste maskeled, den sidste m hækles gennem begge maskeled + 2 lm
 4. Hstgm i hver maske, hækl i bagerste maskeled, udtag gennem begge led i sidste m + 2 lm
 5. Som rk. 3
 6. Som rk. 4

Forsættes på denne måde indtil de 3 af garnnøglerne er brugt. I starten kan den være en hjælp at markere den side udtagene skal hækles i. Senere giver det mere sig selv.

Når halvdelen af garnet er brugt er det tid til indtag, dvs, at de rækker (hver anden), som du ellers har hæklet udtag, hækles nu med indtag.

Forsæt med indtag i hver 2. række indtil der er 4 m tilbage i rækken. Hækl de 4 m sammen 2 og 2 + 2 lm, vend

Hækl de 2 sidste m sammen, træk tråden gennem og hæft ender.

Sammenhækling af 2 halvstangmasker

Slå garnet om nålen. Stik igennem bagerste maskeled på næste maske. Slå garnet om nålen og træk igennem.

Du har nu 3 masker på nålen. Slå garnet om nålen igen og stik gennem begge maskeled på den sidste maske. Slå garnet om nålen og træk igennem.

Du har nu 5 masker på nålen. Slå garnet om nålen og træk igennem alle 5 masker. Sådan, 2 hstgm er blevet til 1.

Rib hæklet halstørklæde

Tørklædet sammenlagt/ halv længde. Foto af fuld længde umuligt, tørklædet er alt, alt for langt.

Bedste weekend til jer

9 tanker om “Rib hæklet halstørklæde

 1. Hvor ser det dejligt blødt og varmt ud. Lige til en kold efterårsdag efter vi har har nydt en laaaaaaaaaaang varm sommer;0)
  God aften.

  1. Hej Jane
   Jeg opgav egentlig at fotografere det i fuldt udfoldet tilstand, da det er så langt og forholdsvis smalt, at det var svært at få hele længden med. Derfor har jeg ikke på stående nogle billeder liggende på min computer. Men måske kan jeg gøre et nyt forsøg i løbet af næste uge og ligge på bloggen 🙂
   Vh. Anja

 2. Hej. Jeg er i gang med at hækle det flotte tørklæde , men jeg får ikke maskerne til at passe med det første stykke, der hvor jeg tager ud, jeg er nu nået til det lyse grå og har for lidt masker i forhold til det sorte stykke.

  1. Hej Britta
   Jeg er ikke helt sikker på, at jeg forstår dit spørgsmål, hækler du ikke bare ud i én køre?
   Når halvdelen af garnet er brugt, starter du på indtag i hver 2. række.

   Jeg har lige talt på mit tørklæde, jeg har 53 masker i hver række, (foruden vende lm) lige dér, hvor det mørkegrå starter og hvor det slutter. (Begge mine sider er ens). Håber det hjælper dig, ellers skriv igen 🙂
   Vh. Anja

Jeg sætter stor pris på din kommentar