Rib hæklede sokker

Jeg blev simpelthen så glad for mine hæklede sokker, at jeg absolut måtte hækle et par mere.

Denne gang har jeg eksperimenteret lidt med et ribmønster på det midterste af foden, ligesom jeg har hæklet et separat stykke rib som skaft. Ribstykket er efterfølgende hæklet fast på foden med kædemasker.

Synes det fungerer ret godt med ribskaftet. Egentlig troede jeg det ville være garnbesparende i forhold til de oprindelige reliefmasker. Men faktisk er det ikke det store man sparer, til gengæld er skaftet knap så tykt på sokkerne her.

Hæklede sokker

Rib hæklede sokker

Opskriften er den samme som jeg viste i søndags. Du finder den lige HER

Dog med den undtagelse at efter sidste omgang med udtag i tåen, er sokken her hæklet med fastmasker, som er hæklet i bagerste maskeled. Det giver den fine struktur samt en lidt lettere sok.

Hælen hækles sammen på samme måde som i original opskriften, denne gang hækles der dog kun én luftmaske og derefter en omgang fastmasker rundt langs skafteåbningen, hvor der i den anden opskrift er hæklet stangmasker.

Efter omgangen med fastmasker brydes garnet og tækkes igennem.

Skaftet

Er hæklet på 46 lidt løse luftmasker.

I 2. maske fra nålen hækles en fm, derefter fm hele rækken, 1 lm at vende med

Række 2. hækles som fm i bagerste maskeled, pånær den sidste maske, som hækles gennem begge led, + 1 vende lm.

Forsæt som række 2, i så mange rækker der er fastmasker rundt langs skafteåbningen (På mine sokker er der 52 fm langs åbningen, så jeg har hæklet 52 rækker fm. Dette er ved str. 40. Men så er der da lidt at sammenligne med)

Efter sidste række hækles 1 lm, hvorefter ribstykket hækles sammen til et rør med fastmasker fra vrangsiden, afslut med 1 lm og hækl fastmasker rundt langs bunden af røret/ribstykket. 1 fastmaske i hver række.

Tilsidst hækles skaftet på foden med kædemasker. Der hækles i de yderste maskeled. Pas på ikke at hækle kædemaskerne for stramme.

Rib hæklede sokker
Rib hæklede sokker og den skønneste morgensol

Værsgo’

Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer til gengæld at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier.

2 kommentarer til “Rib hæklede sokker”

    • Tak 🙂 Strikkepinde er ikke helt mit gebet, men jeg er virkelig vild med at hækle sokker, de er SÅ gode 🙂
      Og ja, der var fantastisk ved stranden i mandags, hvor jeg tog billederne

Der er lukket for kommentarer.