Prinsesserne og andre guldklumper

Det skal handle om bøger i dag. Jeg har været så mega, super, fantastisk heldig at finde et par guldklumper inden for bøgernes verden. Jeg er SÅ glad!

Jeg ved slet ikke, hvor jeg skal begynde …

Så – tror jeg starter ved begyndelsen. Jeg har altid læst meget, især som barn og ung. Jeg læser stadig meget, ikke så meget som tidligere. Men jeg læser og jeg læser hver dag, om ikke andet, så lige en halv time inden jeg skal sove.

Jeg læser mange krimier, elsker krimier. Det er som regel gode, letfordøjelige page-turnere, hvilket ofte passer ret så godt, hvis tiden til læsning er knap. Men jeg holder også rigtig meget af romaner med et mere historisk islæt. Generations- eller samtidsskildringer er også på favoritlisten. Ja, egentlig sluger jeg det meste, nyt som gammelt. Gennem tiden har jeg købt rigtig mange nye bøger, lånt stakkevis på biblioteket og gennem de senere år, fundet en guldgrube af bøger rundt omkring på loppemarkeder og genbrugsforretninger.

I perioder er det forskellige forfattere der optager mig. Lige for tiden leder jeg efter Henning Mankell og Åsa Larsson, begge svenske krimiforfattere, når jeg besøger bagagerums- eller loppemarkeder.

I går fandt jeg to af Mankells bøger som manglede i min samling. Hvilken herlig dag!

Men endnu mere fantastisk, jeg er jublende, fandt jeg ikke mindre end to bøger af Anne Marie Løn. Det er ikke så ofte jeg støder på hendes bøger på loppemarkeder og i genbrugsbutikker. Hvilket giver en endnu større glæde over at finde, ikke bare én, men to.

Prinsesserne

Bog anbefaling

Jeg har læst mange virkelig gode bøger! Men særligt én står altid lysende klart for mig, nemlig Anne Marie Løns Prinsesserne. En af mine absolut yndlingsbøger. For altid! Jeg læste den første gang for mange, mange år siden. Hvor jeg lånte den på biblioteket ved et tilfælde, og endte med næsten ikke at kunne slippe den.

Jeg var med det samme klar over, at denne bog måtte jeg eje! Hvilket dog viste sig ikke at være helt let, da det på daværende tidspunkt ikke længere var en nyudgivelse. Endelig fandt jeg dog en boghandel, der havde den i en paperback udgave … men nu … nu har jeg fundet den i en indbundet udgave på genbrug, til en femmer. Hvor heldig har man dog lov at være.

Jeg elsker selv at få bøger anbefalet, så skriv endelig om tips til gode og læseværdige bøger.
Min anbefaling af Prinsesserne er ihvertfald hermed givet videre 🙂

Anne Marie Løn skriver intet mindre end fantastisk. Om liv, der er priviligerede men samtidig ufatteligt tragiske.


Mens jeg skrev indlægget her, blev jeg ret nysgerrig på, hvad I gør mht bøger. Læser I mon E-bøger eller papir bøger? E-bøger er jo super smart og fylder ingenting, desværre kan jeg ikke rigtig vænne mig til at læse på skærmen, ikke endnu da. Jeg har oprettet en lille “meningsmåling” ude til højre. Jeg ville blive super glad, hvis du afgiver din stemme

Opdatering: Afstemningen er slut. Flertallet af Eponas læsere stemte for papirudgaven 🙂

Hvor jeg glæder mig til et herligt genlæs med Prinsesserne. Tror dog det må vente til en weekend eller måske efterårsferien. – Det er sådan en bog jeg gerne vil sidde med næsen i, flere timer ad gangen.
Er også virkelig spændt på Ole Frøslevs bog, jeg har læst tre super gode bøger af ham tidligere, men de er så gode og spændende, at de fortjener et indlæg for sig selv – det må blive en anden god dag, jeg fortæller om dem.