Pesto snegle – lækkert madbrød

Pesto snegle er super lækre som krydrede madbrød. Jeg elsker at spise dem til minestronesuppe, tomatsuppe eller italiensk inspirerede pastaretter. Disse har jeg bagt med basilikumpesto, men en hvilken som helst yndlingspesto fungerer. Tapenader, eks. oliventapenade er også virkelig lækkert i sneglene, i stedet for pestoen.

Som let og hurtig anretning til gæster: Lav sneglene i halv størrelse evt. i små muffinforme, som delikate snack hapsere til rødvin og ost – Synes det er en ret fin og velsmagende kombination.

Opskrift på pesto snegle

16 stk

  • 25 g gær
  • 3 dl kærnemælk
  • 1 tsk honning (eller sukker)
  • 1 stor tsk salt
  • 2 dl havregryn
  • Ca 5 dl hvedemel
  • 1/2 glas af favorit pestoen
Opløs gæren i kærnemælken, rør honning og salt i blandingen sammen med havregryn. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. dejen må gerne være lidt klistret.

Sæt dejen til hævning et lunt sted en times tid.

Ælt dejen igennem evt. med lidt mere mel. Rulles tyndt ud på bordet, i en rektangel og pesto smøres over hele dejen i et tyndt lag. Rul dejen sammen som en roulade og skær 16 snegle, som sættes på bageplade. Efterhæver 30 min.

Bages ved 180 grader varmluft i ca 15 – 20 minutter.