Penalhuse af smeltet plastik

På Pinterest har jeg set flere forskellige DIYs på tasker, lavet af smeltet plastik. Ideen er da mægtig – især kan jeg godt lide materialets lidt krøllede udseende, men også ideen om at genbruge plastikposer til nye flotte, og forhåbentlig langtidsholdbare ting.

Jeg har selv været ved at eksperimentere lidt.

– Indrømmet, jeg var lidt skeptisk med hensyn til, sådan at smelte plastik. Forestillede mig, at det ville lugte langt væk og være smadder usundt at beskæftige sig med. Derfor stillede jeg mit strygebræt op ved et åbent vindue, hvilket jeg tror er en ganske god idé, uanset hvad. For faktisk blev jeg overrasket, det lugter eller oser på ingen måde. Måske fordi man kun bruger middelvarme …

Jeg har syet helt enkle penalhuse i forskellige størrelser af mit smeltede plastik. Kanten ved lynlåsen har jeg kantet med kantebånd  for at få en pænere afslutning, men det er ikke nødvendigt.

Smeltet plastik er egentlig et genialt materiale, kraftigt, holdbart, ingen trevler og rigtig let at sy i …

Se også: en herlig toilettaske af smeltet plastik

Vejledning til at smelte plastikken, finder du længere nede ↓Kreativ med fused plastik, smeltetplastik

Jeg bestræber mig på ikke at købe plastikposer til de daglige indkøb, men de lidt tyndere poser man får på Apoteket, hos Matas og andre specialforretninger fungerer glimrende. Lidt mere charmerende i trykket er de også, fremfor Nettos skriggule poser.
Plastik fra køkkenrulle og toiletpapirspakninger fungerer også fint.

Penalhuse af smeltet plastik

Du skal bruge:
 • Plastikposer
 • 2 Stk bagepapir
 • Strygebræt
 • Strygejern
 • Saks

Alt efter, hvor kraftigt du vil have dit plastikmateriale, bruges 3-6 lag plastik.

Jeg prøvede mig lidt frem, og fandt at jeg foretrækker et materiale, som ikke er alt for stift og kraftigt og har derfor brugt mellem 3 og 4 lag.

Indstil strygejernet på middelvarme

Klip bund, hanke og sidesømme af poserne. Læg 3 lag plastik på et stykke bagepapir. Læg et stykke bagepapir ovenpå igen og stryg plastikken sammen ved hele tiden at bevæge jernet. (Pas på jernet ikke rammer plastikken) Ønskes endnu et lag plastik fjernes det øverste bagepapir forsigtig (Pas på, plastikken er varm) Lad det allerede smeltede plastik køle lidt og læg derefter endnu 1-3 lag plastik på. Gentag strygeprocessen.

Smeltet plastik
Et stk smeltet plastik materiale, bestående af 3 lag plastikpose.

Det øverste lag er sammenføjet af flere forskellige stykker, alt efter, hvilket motiv jeg gerne ville have som yderside. Det gør ikke spor, at de forskellige stykker overlapper hinanden lidt.

10 kommentarer til “Penalhuse af smeltet plastik”

 1. Ej hvor er det en god ide og jeg er da helt vild med dine penalhuse. Tak for inspirationen. Vil putte ideen bag øret og gemme den til en goddag med plastik. 🙂

 2. Tusind tak, det er jeg rigtig glad for at høre 🙂 Og rigtig god fornøjelse, når du en dag selv får lyst at eksperimentere lidt med plastik 🙂

 3. Det lyder som en rigtig sjov idé, som helt sikkert må afprøves.
  Jeg tænkte også umiddelbart på om det kunne lugte, men fin ide med at stå ved åbent vindue,just in case 😊
  Rigtig fint penalhus du har lavet ud af det.
  God dag😊

 4. Ja, de er faktisk lidt sjove og temmelig holdbare, tror jeg. Jeg var lidt overrasket over, hvor kraftig plastikken bliver. Og selvom det ikke hverken lugter eller oser på nogen måde, tænker jeg det er godt med lidt ventilation, man ved jo aldrig om det afgiver en eller anden form for dampe alligevel 🙂

  • Det er ganske genialt 🙂
   – og rigtig sjovt at sysle med, når man lige kommer ind i teknikken.
   Rigtig god fornøjelse 🙂

  • Åh, det er temmelig lang tid siden jeg lavede penalhusene, så jeg kan dårligt huske det.
   Tænker jeg bare syede dem sammen i enderne, for derefter at folde på tværs af syningen …
   Vh. Anja

Der er lukket for kommentarer.