Papmache græskar

Forleden var jeg på tur med min mor. Vi talte om halloween og i den forbindelse nævner hun papmache græskar. At det ville hun prøve.

Også her! Synes da det lød rigtig spændende.

Vi ligner hinanden, min mor og jeg; Da der bestemt ikke er langt fra tanke til handling, strøg vi fluks forbi en Jem & Fix. Tapetklister må der til!

Papmache græskar er hyggelig projekter. Jeg kan godt lide processen med at forme og modellere. Desværre gik luften af ballonerne inden græskarene var helt gennemtørre, hvorfor de fik et lidt rynket udseende. Men det gør dem vel et eller andet sted, mere naturtro.

Jeg valgte at male mine i gråhvide og grønlig nuancer for at afprøve look’et.

Se også papmache huse bygget over mælkekartoner

Papmache græskar

Papmache græskar – DIY
 • Tapetklister (enten færdigblandet eller til at røre op i vand)
 • Balloner
 • Elastikker (gummibånd)
 • Aviser
 • Akrylmaling & pensler
 • Sandpapir

Tapetklister røres sammen. 100 g til 1 liter vand er rigeligt til 2 græskar.

2 almindelige balloner, som ikke pustes særlig meget op. (Mine papmache græskar er på størrelse med pyntegræskar). For at give ballonerne lidt græskar facon, satte jeg 2 elastikker om hver ballon. En på hver led, på kryds og tværs.

Ballonen pensles med klister og små stykker revet avis fordeles. Processen gentages indtil ballonen har fået mindst 5-6 lag avis. Stilken er lavet omkring ballonens knude.

Når papmachen er tør males græskarene.

Når også malingen er tør, slibes græskarene med sandpair. Det fjerner lidt af ujævnhederne, men er ikke et must.

Papmache græskar

God weekend

 

6 kommentarer til “Papmache græskar”

 1. Hvor er de fine. Kan godt li det rå look de har og hvor må det være skønt, at dele oplevelsen/fremstillingen med din mor. Uhhh, eg savner min.
  Rigtig god weekend

  • Hvor har du dog ret, det er skønt at dele oplevelser og aktiviteter. Din kommentar fik mig til at tænke over, hvor meget man skal huske at påskønne og glæde sig over sine forældre. Jeg er heldig. Jeg har nogen friske og aktive af slagsen. Tak 🙂

 2. Du er sandelig hurtig, mine græskarrene ikke helt tørretil maling. Men glæder mig til afgøre dem færdige.

 3. Hvor er de fine,kan huske papmache fra skolen.
  Lavede en gris(til sparegris) det var rigtig sjovt.Kan faktisk ikke huske om jeg har afprøvet det som voksen,men kunne være sjovt med børnene måske i efterårsferien😊
  God weekend😊

Der er lukket for kommentarer.