Pandekager er altid godt <3
Det er en af de spiser jeg aldrig bliver træt af. Elsker pandekager – både som dessert og som madpandekager med forskelligt lækkert fyld. Dejen er nem at røre sammen. Den består af ingredienser man ofte har i køle- og køkkenskabe i forvejen og så er de tilmed hurtig bagt. Godt til en hurtig dessert eller som et lille lækkert indslag til kaffen.
I dag besluttede min datter og jeg os for lidt ekstra eftermiddagshygge. Og hvad var mere oplagt end en pandekage?

I min bedste opskrift er der kardemomme og vanillekorn i dejen. Faktisk er det som regel den samme opskrift jeg bruger til madpandekager. Uden kardemomme, vanille og sukker dog 🙂 Medmindre jeg laver disse spinatpandekager, hvor opskriften er lidt anderledes pga spinaten.
Pandekage opskrift
- 25 g smeltet smør
- 3 æg
- 100 g hvedemel
- 2 1/2 dl mælk
- 1 spsk sukker
- 1 lille tsk kardemomme
- 1 nip salt
- Kornene fra 1/2 stang vanille, eller 1 tsk vanillesukker
Start med at smelte smørret på panden, lad det køle lidt af mens resten af dejen røres sammen. Slå æggene ud i en skål, Pisk dem sammen med melet. Rør derefter mælk og krydderier i dejen. Tilsidst røres det smeltede smør i. Varm panden godt op igen, hæld en passende mængde dej på panden og tip forsigtigt panden fra side til side så dejen fordeles. Løft lidt op i pandenkagen for at se, hvornår den er klar til at blive vendt.
TIP: Som en decideret dessert, elsker jeg lune pandekager med is, hindbær eller jordbærmarmelade og så denne ultra skønne karamel flødeskum