Pandebrød

Pandebrød – Sprøde og lækre. Nem dej og nemme at bage.

Og så smager de dejligt foldet om forskelligt lækkert fyld. Eller som tilbehør til diverse supper.

Jeg kan især godt lide at bruge pandebrød i stedet for de købte pitabrød. Synes det er super lækkert med nybagt hjemmelavet brød, foldet om en god blandet salat, kød eller fisk og dressing.

Røget laks, stegte kyllingestrimler, falafler, hummus eller kebabkød med yndlingsgrøntsagerne er alle top-lækkert som fyld i pandebrød.

Opskriften er velegnet til bål(pande) eller grill, hvis man lyster.

Opskrift på skøn laksesalat og pikant dressing finder du her

Opskrift på pandebrød

6-8 brød, afhængig af pandens størrelse

  • 3 dl koldt vand
  • Gær, på størrelse med en ært, eller et par spsk surdej
  • Et skvæt olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 lille tsk sukker
  • Hvedemel, lidt af hvedemelet kan evt udskiftes med fuldkornsmel

Hæld vand i en skål, opløs gær eller surdej. Rør resten af ingredienserne ud heri. Ælt hvedemel i dejen til den lige nøjagtig kan slippe hænderne.

Dæk skålen til og sæt dejen i køleskabet minimum 8 timer. Dejen kan sagtens stå længere tid i køleskabet. Ofte står min næsten 24 timer, det sker der intet ved.


Sæt en støbejernspande på komfuret og varm den godt op for høj varme.

Dejen æltes igennem med mere mel og deles i 6-8 stk. Rulles tyndt ud med kagerullen i en størrelse, som passer til panden.

Når panden er godt varm, skrues lidt ned for blusset. Læg brødet på den tørre pande og bag et par minutter på hver side til brødet er godt gyldent.

Bruger du ikke en støbejernspande, kan det være nødvendigt at stege brødene i lidt smør eller olie.

Gentag med næste brød