Opskrift på lækker pæretærte

Pærerne fortsætter med at styrte til jorden i hobetal, her i vores have. Jeg samler dagligt de mindst stødte og ødelagte. De kan snildt spises rå, hvis bare man skærer det stødte væk og de smager virkelig dejligt. Hvor godt jeg end synes om dem rå, er det alligevel begrænset, hvor mange jeg kan gnave mig igennem om dagen.

Her er vejret lidt trist og regnfuldt i dag, hvad er så mere oplagt, end at bage lidt lækkert til eftermiddagskaffen og hygge indendøre?
(Jeg har gang i et større TV-serie marathon på Netflix – herligt!)

Det tog ikke mange minutter at beslutte at forsøde min serie eftermiddag, ved at bruge nogle af alle pærerne til en lækker pæretærte. Tærten smager dejligt af pære (selvfølgelig!) og lidt af vanille og ingefær, som også er i dejen. Ingefæren kan sagtens udelades eller udskiftes med kanel, hvis man er mere til det. Kardemomme kunne helt sikkert også være et hit. Det må afprøves næste gange der er pærer, som skal forvandles til en herlig tærte.

Hjemmebagt pæretærte

Opskrift på pæretærte

En stor tærteform ca 30 cm i diameter
Mørdej
180 g smør
6 dl hvedemel
2,5 dl flormelis
1 tsk vanillesukker
1 lille tsk stødt ingefær
1 stort æg
12-14 pærer

Tilbehør

Vanilleis eller flødeskum

Bland hvedemel, flormelis, vanillesukker og stødt ingefær i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smulder det i melblandingen. Saml dejen med ægget. Lad evt dejen hvile lidt.

Del dejen i to lige store stykker og rul dem ud så de passer til tærteformens diameter. Læg den ene i tærteformen. Skræl pærerne, del dem i halve og fjerne stik, blomst og kernehus. Læg dem på dejen i tærteformen med den runde side opad. Læg den anden halvdel af dejen over pærerne og tryk dejen godt sammen i kanten. Drys lidt sukker over tærten inden den sættes i ovnen.

Bages ca 35-40 minutter ved 175 grader varmluft

Pæretærte

Andre opskrifter med pærer:

Bagte pærer, nem lille dessert

Syltede pærer