Hæklet karklud

Nye karklude til mig

De sidste mange, mange karklude jeg har hæklet, har enten været til gave eller som bestilling, så det er efterhånden virkelig længe siden, jeg sidst har suppleret mine egne klude.

Ved et nøjere eftersyn må jeg da også erkende, at min egen beholdning (ærlig talt), er ved at være lidt sølle. Plettede, tyndslidte og enkelte med huller. De har gjort det godt, – rigtig godt! Men tiden er vist inde til lidt nye.

Og hvilken herlig anledning til at lave et par helt nye opskrifter på lækre klude til mig selv, – og jer. Jeg har leget med hulmønstre i forskellige udgaver. Jeg foretrækker at hæklede karklude har huller (planlagte huller, vel at mærke), da det gør dem mindre kompakte og nemmere at vride.

Hæklet karklud opskrift

Hæklede karklude

Reklame-link

Hæklet karklud opskrift – Den brune klud

Ca 27 x 27 cm

64 lm

 1. I 4. m fra nålen hækles 1 stgm, hækl 1 stgm i hver af de næste 5 m, *2 lm, spring over 2 m, 1 stgm i hver af de næste 6 m*, gentag * – * rækken ud, 3 lm, vend
 2. De 3 lm udgør 1. m, så den springes over, 1 stgm i hver af de næste 5 stgm, *2 lm, spring over de 2 lm, 1 stgm i hver af de næste 6 stgm*, gentag * – * rækken ud, sidste stgm skal sidde i 3. lm, 3 lm, vend
 3. Gentag række 2 indtil kluden måler ca. 28 cm. Den ekstra centimeter i højden ifht. bredden, udlignes når kluden kryber i vask.
 4. Hækl evt. en omg. fm om hele kluden

Hæklet karklud opskrift – Den grå klud

Ca 25 x 25 cm

62 ikke for stramme lm

 1. I 6. m fra nålen hækles 3 stgm, * spring over 2 m, 3 stgm i næste m*, gentag * – * indtil der er 2 m tilbage på rækken, spring over den første af de 2, i sidste m hækles 1 stgm, 3 lm, vend
 2. De 3 lm udgør 1. m, så den springes over, spring også over 2. m, i 3. m (den midterste af de 3 stgm) hækles 1 stgm, 1 lm, 1 stgm, *spring over 2 m, i 3. m (den midterste af de 3 stgm) hækles 1 stgm, 1 lm, 1 stgm*, gentag * – * indtil der er 1 m tilbage på rækken, den springes over, afslut rækken med 1 stgm i 3. lm, 3 lm, vend
 3. De 3 lm udgør 1. m, derefter hækles 3 stgm om hver lm hele rækken hen, afslut rækken med at hækle 1 stgm i 3. lm, 3 lm, vend
 4. Gentag 2 og 3 indtil kluden måler ca 27 cm. Den ekstra cm i højden ifht. bredden udlignes når kluden kryber i vask
 5. Hækl evt. en omgang fm om hele kluden

Den hvide klud

Er en genganger fra tidligere, som er hæklet efter opskriften i dette indlæg

Hæklet karklud med hulmønster

Alle mine karkludopskrifter finder du lige HER

Værsgo’
Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer til gengæld at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier.

6 kommentarer til “Nye karklude til mig”

 1. Dejlige opskrifter… enig i det med hullerne, og det skal heller ikke bare være så lige ud ad landevejen at hækle kluden😍. Jeg er forlængst blevet afhængig af hæklede vaskeklude, som (heldigvis) også slides… 😁
  Hilsen Bodil K

  Svar
  • Lige præcis, de må gerne samtidig være lidt sjove at hækle 🙂 Jeg leger som regel med strukturer og mønstre i kludene, med henblik på senere bluseopskrifter. Prøve-klude er geniale! 🙂
   Vh. Anja

   Svar
 2. Jeg har det præcis som dig: giver de fleste klude væk, og har selv kun en sørgelig samling… måske jeg også skulle lave en håndfuld til mig selv? De er flotte, dine hulmønstre, så måske jeg skulle prøve at hækle dem denne gang.

  Svar

Jeg sætter stor pris på din kommentar