Ny karklud opskrift

Helt bogstavligt giver udtrykket “en prøve-klud” rigtig god mening i min verden. For karklude er virkelig så velegnede at afprøve nye ideer på.

Lige for tiden sysler jeg med en ide til en ny hulmønsteret bluse opskrift, og atter er det karkludene som må holde for i udviklingsfasen.

Indtil videre er jeg mægtig fornøjet med hulmønsteret. Næste skridt bliver at få ideen “oversat” til en bluseopskrift.

Se også: Yndig karklud med stort hulmønster

Rosalina mønstret karklud
Jeg har valgt at kalde det fine hulmønster for Rosalina – Let og feminint

Rosalina mønstret karklud

Ca 23 x 23 cm

 • 1 ngl. bomuldsgarn 8/4
 • Nål 3

Opskrift: Rosalina mønstret karklud

63 lm

 1. Start i 4. m fra nålen, stgm hele rækken (60 stgm + de 3 lm = 61 m), vend
 2. 3 lm som tæller for 1. m, så den springes over, 1 stgm i hver af de næste 4 m, *1 lm, spring over 1 m, 1 stgm, 1 lm, spring over 1 m, 1 stgm i hver af de flg. 3 m*, gentag * – *, rækken afsluttes med 1 stgm i den sidste stgm samt 1 stgm i 3. lm, vend
 3. 3 lm, som tæller for 1. m, så den springes over, 1 stgm i hver af de flg. 4 m, *1 stgm om lm, 1 lm, spring over 1 m, 1 stgm om lm, 1 stgm i hver af de flg. 3 m*, gentag * – *, rækken afsluttes med 1 stgm i den sidste stgm og 1 stgm i 3. lm, vend
 4. 3 lm som tæller for 1. m, så den springes over, 1 stgm i hver af de næste 4 m, *1 lm, spring over 1 m, 1 stgm om lm, 1 lm, spring over 1 m, 1 stgm i hver af de flg. 3 m*, gentag * – *, rækken afsluttes med 1 stgm i den sidste stgm samt 1 stgm i 3. lm, vend
 5. Gentag række 3 og 4 indtil kluden måler 23 cm, derefter hækles en række stgm. Den ekstra ca.1/2 cm i højden udligner sig, når garnet krymper i vask. Bryd garnet og hæft ender.

Hækl evt. en omgang fm om hele kluden. 3 fm i hver hjørne maske, saml omg. med km, bryd garnet og hæft ender.

Rosalina mønstret karklud

Alle mine karkludopskrifter finder du lige HER

Værsgo’
Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer til gengæld at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier.

5 kommentarer til “Ny karklud opskrift”

 1. Rigtig fin klud – men jeg kan ikke få det til at passe, jeg i 3.omgang skal have 5 stgm (kan jeg se på billedet) – men da jeg kun kan tælle 4 stgm efter lm og stgm – kan jeg ikke helt lure, hvordan man kommer op på 5 stgm? Håber mit spørgsmål er forståeligt 😅
  Mvh
  Naasoq

  • Hej Naasoq
   Hmm … Jeg ved ikke helt om jeg er klar over, hvad du mener? Men altså, hvis du spørger om det, jeg tror du gør, så tæller de 3 lm for en maske 🙂
   Ellers skriv igen, hvis det ikke var det du mente.
   Vh. Anja

 2. der er denne her del, hvor jeg ikke rigtig kommer op på 5 stgm *1 stgm om lm, 1 lm, spring over 1 m, 1 stgm om lm, 1 stgm i hver af de flg. 3 m*, gentag * – på en eller anden måde, så får jeg kun 4 stgm – har trævlet op 5 gange nu😅 vil så gerne kunne lave din fine klud.. 😊 og i 2.runde er der kun 3 stgm efter en lm, så nok også derfor jeg kun kommer op på 4 stgm i 3.omgang..😅 eller har du nogle gode fifs til jeg måske kan følge opskriften mere slavisk?😅 hvis det er der jeg fejler😅

  • Jeg er nok stadig lidt usikker på, hvad du mener. Men altså, du skal gentage de masker som er indenfor * – *. Jeg har markeret stangmaskerne med skråt herunder, og jeg får dem sammenlagt til 5

   *1 stgm om lm, 1 lm, spring over 1 m, 1 stgm om lm, 1 stgm i hver af de flg. 3 m*

   • Dvs. Når du er færdig med de flg. 3 stgm, Hækler du straks 1 stgm om luftmaske 🙂 Altså starter forfra indenfor * – *

Der er lukket for kommentarer.