Newton cardigan til børn

Jeg er bestemt både glad og tilfreds med alle de opskrifter jeg har lavet, – ellers var de under ingen omstændigheder blevet udgivet. Men nogen gange får man alligevel lavet noget der, i praksis, viser sig at sidde endnu mere i skabet, end andet.

Da jeg designede Newton sweateren til børn sidste år, var jeg rigtig glad for den og synes den var fin, – men jeg havde nok ikke forestillet mig, at det ligefrem ville blive yndlings sweateren. Men det har den været! Jeg hæklede 2 til ham, og min datter har efterfølgende også hæklet en. De sweatre har virkelig hængt på ham hele vinteren.

Efterhånden som han blev ældre og mere bevidst om det tøj han har på, har han fået “en ting” med uldgarn. Derfor hæklede vi dem i akryl. Man kan sige meget om akryl, og selv foretrækker jeg at hækle i uld, men akryl er saft suseme smart. De 3 sweatre har kørt fast turnus i vaskemaskinen hele vinteren, og fordi det er akryl er det muligt med hyppig vaskemaskinevask og derudover har de altså bare holdt faconen!

Newton, – nu i en cardigan udgave

Det blev en længere fortælling om Newton sweateren og akrylgarns fortræffeligheder. Det jeg egentlig vil frem til er, at fordi Newton sweateren har været så stor en succes, har jeg nu udvidet med en cardigan udgave.

Denne jeg viser i dag er dog hæklet i uld tweed, som jeg synes er vildt fint. Men jeg er i gang med endnu en Newton cardigan, i akryl, så også uld-fornægteren kan få en 😀

Spændt på om den bliver en lige så stor succes, men mon ikke …

Flere fakta om opskriften herunder.

Newton cardigan

Newton cardigan – Fakta om opskriften

Reklame-link

Newton cardigan kan hækles i str. (1-2) 2-3 (3-4) 4-5 (5-6) år

Cardiganens overvidde: (58) 64 (70) 76 (82) cm

Længde midt-bag og ned: (34) 35 (38) 42 (46) cm

Vejledende garnforbrug: (5) 5 (6) 6 (7) ngl. Drops Soft Tweed á 50 g. Løbemeter pr. 50 g = 130 m

Alternativt garn: Hjertegarn Jette, 100% akryl

Så længe hæklefastheden kan overholdes, kan cardiganen fint hækles i andet garn

Cardiganens hæklefasthed i den angivne struktur: 20 m, 12 rækker = 10 x 10 cm

Konstruktion: Cardiganen hækles først i 3 separate dele, 2 forstykker og et bagstykke, som efterfølgende syes sammen langs skuldersømmene. Derfra hækles ærmerne direkte på oppe fra og ned. Side- og ærmesømme hækles sammen fra vrangsiden.

Tilsidst hækles ribkant i halsen samt stolper.

Sværhedsgrad: Let øvet

For at hækle cardiganen skal du kunne: Luftmasker, kædemasker, fastmasker, halvstangmasker, halvstangmasker i bagerste maskeled, stangmasker. Derudover skal du kunne hækle med at vendeluftmaskerne udgør første maske på rækken.

Newton cardigan

Se også: Figaro trøjen, en hæklet cardigan til børn og baby

Køb opskriften med PayPal

Opskriften kan købes til download via PayPal i Eponas butik

Køb opskriften via mail med MobilePay

Har du ikke en PayPal konto, kan du købe opskriften via mail med MobilePay. Send mig blot en mail med navnet på den opskrift du ønsker at købe, og jeg mailer opskrift som PDF fil, samt nummer på MobilePay retur til dig.

Jeg tjekker mails mindst én gang i døgnet, og sender til dig så snart jeg ser din besked.

Opskriften koster 40 kr.

eponasdagbog@gmail.com

Husk at skrive om det er cardigan eller sweaters udgaven af Newton du ønsker at købe

2 kommentarer til “Newton cardigan til børn”

Der er lukket for kommentarer.