Nem rabarber dessert

Kategorier Dessert
Nem rabarber dessert

Der er ikke noget bedre end forårets allerførste afgrøder, så friske, sprøde og delikate. Længslen er stor efter “egen avl” på nuværende, og her er rabarber jo alletiders hurtigløber. Elsker den for dens evne til at være først! Jeg fik stængler af min datter, som har en stor rabarber i haven, hvilket må være at betegne næsten som egen avl.

Mangler du en dessert i en håndevending, er denne rabarber udgave, af den klassiske æblekage, ret nem at gå til.

Rabarbergrød, makroner og flødeskum anrettet i glas. Ser ret fint ud. Smager fantastisk. – Og så er det nemt.

Selvfølgelig kan makronerne erstattes med en lækker hjemmelavet crumble. Jeg havde bare ikke særlig meget tid og tyede til den nemme færdigkøbte version. Hvilket smagte helt skønt!

Se også:

Kold rabarbersuppe med jordbær og vanilje

Rødgrød med rabarber og fløde

Nem rabarber dessert

Nem rabarber dessert

4 pers.

Rabarbergrød, nem rabarber dessert
  • 12-14 ikke for grove rabarberstængler
  • 1 spsk citronsaft
  • 2,5 dl sukker
  • 1/2 stang vanilje
  • 1/2 dl vand
  • Evt. et par tsk kartoffelmel udrørt i lidt vand til jævning af grøden
Tilbehør
  • 1/2 pose makroner
  • 2 dl fløde pisket til skum
  • Pynt evt. med lidt hakkede ristede mandler, knuste makroner eller en tot mynte.

Vask og rens rabarberstænglerne. Skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med vand, sukker, citronsaft og den halve stang flækkede vanilje.

Bring gryden i kog og kog det hele sammen i 10-15 minutter, indtil rabarberen er mør og udkogt.

Er grøden for tynd, røres kartoffelmel med lidt vand. Gryden tages af varmen og grøden jævnes under kraftig omrøring. Køl af.

Der er forskel på rabarber, så smag lige på grøden inden du jævner, måske trænger den til lidt mere sukker.

Fisk vaniljestangen op.

Den kolde grød anrettes i glas eller skål med knuste makroner og pyntes med flødeskum og nødder/grønt.

TIP: For bløde makroner: Anret grød og makroner nogle timer før servering

 

4 tanker om “Nem rabarber dessert

  1. Åh, ja, rabarber smager af sol og forsommer. Jeg lavede en hurtig rabarbercrumble i weekenden. Midt i flytterodet. Jeg kunne ikke bare gå og vide at der var rabarber i haven uden at bruge af dem 🙂
    Jeg er af en eller anden grund blevet hægtet af din blog, og jeg er glad for at have fundet dig igen. – Det gjorde jeg fordi Pia skrev om dig på sin blog. Du har da skiftet design, har du ikke? Din blog er i hvert fald super indbydende!
    Forårshilsner fra Nana

    1. Det kender jeg så udemærket 🙂 – Man kan bare ikke gå og vide at det er der, uden at bruge det!
      Mht. bloggen, flyttede jeg den til eget domæne for et halvt års tid siden, det er højest sandsynligt i den forbindelse du er blevet hægtet af. Der gik kuk i alle links, ligeledes forbindelsen til Bloglovin. Jeg måtte derfor starte helt forfra, men jeg er glad for det og synes også designet er blevet godt 🙂 Jeg er rigtig glad for du fandt den igen 🙂 Tak til Pia 🙂
      Bedste hilsener fra
      Anja

  2. Ja takk til rabarbra, vår og sommer. Mine rabarbra er ikke store nok enda til å spises, men jeg venter og venter. Tusen takk for flott og inspirerende dessert.

    Beste hilsen Ingrid

    1. Tak og selv tak for god inspiration 🙂 Kan godt forstå du venter og venter, rabarber er indbegrebet af forår 🙂
      Dejlig aften til dig
      Bedste hilsener fra Anja

Jeg sætter stor pris på din kommentar