Nem frokostsalat

Skal en salat udgøre et selvstændigt måltid, foretrækker jeg at den indeholder en eller anden form for kogte, dampede eller bagte grøntsager. Synes den mætter bedre og minder mere om et “rigtigt” måltid på den måde.

Gør den det, synes jeg til gengæld det er super lækkert, udelukkende at spise salat til frokost.

Nemt er det, da man blot kan tilberede en større mængde kogte/dampede/bagte grøntsager til køleskabet. Og på den måde have til flere dage.

Denne uges basis salat står på kogte, kolde rødbeder skåret i tynde både. Så er det egentlig bare at pynte med det køleskab og skuffer indeholder af grønt og knas.

Dampet broccoli og/eller blomkål, stegte eller bagte gulerødder, bagt hokkaido eller squash er andre lækre muligheder som basis.

Se også:  Sommersalat med røget laks og dampede grøntsager

frokostsalat

Nem frokostsalat

Min salat består af:

  • kolde kogte rødbeder (De smager forøvrigt også forrygende som bagte)
  • lidt rucola
  • et par skiver netmelon
  • lidt ærter
  • brødcrotoner
  • græskar og solsikkekerner
  • hakket persille
  • 1 porcheret æg

Dressing til nem frokostsalat

Opbevares i køleskabet, også her er der til flere dage:

  • 1/2 – 1 dl olivenolie
  • saften fra 1/2 citron
  • 1 spsk eddike
  • salt & peber

Ryst det hele sammen og hæld lidt over salaten.

Porcheret æg

Bring en gryde med vand, tilsat 1 spsk eddike og lidt salt i kog. Holdes derefter på knebent kog. Slå ægget ud i et glas og hæld det forsigtigt i vandet. Saml hviden om blommen med en hulske. Småkoges mellem 5 – 8 minutter, alt efter, hvor blød blommen ønskes. (Løft forsigtigt ægget op med hulskeen og mærk forsigtigt på blommen).

Nem frokostsalat

4 kommentarer til “Nem frokostsalat”

  1. God ide at basere salaten på kogte eller bagte grøntsager – jeg har det nemlig som dig, at en ‘ren’ salat ikke bliver helt mættende og ‘måltidsagtig’ nok 🙂

  2. Virkelig et indbydende billede du har lagt op. Jeg elsker i øvrigt kogte, kolde grøntsager og spiser det nærmest dagligt som tilbehør til min frokost.

    • Tak 🙂
      Jeg er også ret glad for de kolde, kogte grønsager. Smager dejligt og super nemt, jo, med en rest fra aftensmaden.

Der er lukket for kommentarer.