Mirabelle smoothie

Når jeg går ud på altanen om morgenen for at drikke min morgenkaffe, mødes jeg af de herlige små solskinsgule mirabeller. Som jeg skrev i sidste uge, har jeg det virkelig ikke ret godt med, at de bare falder til jorden og rådner. Jeg synes jo de skal bruges til noget. Fuglene gør deres, men der er stadig mange frugter. Derfor forsøger jeg at tænke kreativt. 

Mirabelle tærten jeg bagte i sidste uge fungerede super, og her til morgen lavede jeg mig en mirabelle smoothie. Faktisk blev den rigtig smagfuld og frisk. En virkelig fin måde at starte dagen på. Det må jeg bestemt gøre noget oftere.

Så har du, ligesom jeg, et mirabelletræ i haven og gerne vil udnytte frugterne, kan du afprøve opskriften herunder og se om en mirabelle smoothie er noget for dig. 

Mirabelle smoothie

Opskrift på mirabelle smoothie

Pr. smoothie skal du bruge
  • 1 stor banan eller 2 små
  • Saften fra en stor saftig appelsin eller 2 små, ca 2 dl friskpresset saft
  • 10 mirabeller, stenene fjernes
  • 1 lille teskefuld vanille sukker
  • Masser af isterninger

Vask og udsten mirabellerne, skær bananen i mindre stykker. Pres appelsinen godt for saft. Blend frugter, appelsinsaft og vanillesukker. Kom isterninger i et glas og hæld smoothien over isen. Pynt evt. med mynte eller citronmelisse.

Jeg kan godt lide den syrlige smag fra appelsinen og mirabellerne og synes bananen komplementerer syrligheden fint. Men er du til lidt mindre syrlighed, kan du tilsætte 1 teske honning mens du blender frugterne, eller du kan bruge lidt mere banan.

Mirabelle smoothie

God søndag