Mine 5 favorit klude

Apropos karklude …

I Januar er der jo som bekendt dømt “karklud måned” her på domænet. Og et kig i Eponas arkiv viser da også, at jeg har lavet mange opskrifter på karklude gennem tiden.

Karklude er sådan et taknemmeligt og let overskueligt projekt. Så praktiske og smukke. Foruden at være eminente som prøveklude, når der skal udvikles og afprøves nye mønstre!

Forleden, da jeg rodede lidt rundt i arkivet, slog det mig: Hvilke klude foretrækker jeg egentlig selv?

Jeg ved, at I foretrækker opskriften på Den nemmeste karklud, ihvertfald efter sidevisninger at dømme. Men hvilke er egentlig mine egne favoritter? Og hvilke kriterier dømmer jeg efter … Ofte finder man jo først yndlingskluden efter noget tid i brug.

Kriterier for favoritværdigheden

 • Smuk (Naturligvis, – men det synes jeg nu alle mine klude er)
 • Ikke for tyk, tæt og kompakt
 • Elastisk
 • Nem at vride op

Det var for så vidt kriterierne, hvilket alle klude herunder opfylder til punkt og prikke.

I vilkårlig rækkefølge:

Mine 5 favorit klude …

Nr. 1 – Opskriften finder du her

Nr. 2 – Opskriften finder du her

Nr. 3, den grå af kludene – Opskriften finder du her

Hæklet karklud

Nr. 4 – Opskriften finder du her

Hækle opskrift trefarvet klud

Nr. 5 – Opskriften finder du her

Favoritgarn til favorit klude

Reklame-link

Til sidst lidt om favorit garnet ….

Jeg foretrækker ubetinget bomuldsgarn 8/4 til mine klude.

Gennem tiden har jeg afprøvet mange forskellige mærker og kvaliteter, men jeg vender altid, – som i altid, altid tilbage til Mayflower cotton 8/4. Som forøvrigt også fåes i en økologisk variant: Mayflower cotton 8/4 organic.

I mine hænder, og med min nål, er det klart nr. 1 at hækle med. Tilpas spundet, så det ikke deler sig og tjavser, men alligevel er blødt og lækkert. Desuden fåes garnet i rigtig mange skønne farver, og så tror jeg faktisk aldrig jeg har fundet en knude i et nøgle. Kan varmt anbefales ♡

God mandag

2 kommentarer til “Mine 5 favorit klude”

 1. Jeg har hæklet vildt mange karklude, både til mig selv og som gaver. Min niece ønsker sig jævnligt klude af mig. Og som nævnt er jeg meget glad for dine fine gratis opskrifter, da jeg her har fundet nye varianter, det gør det jo lidt sjovere at hækle. Jeg har fundet ud af at kluden skal være stor og blød. I starten fulgte jeg opskrifterne, og jeg syntes ofte de blev for små. Jeg kan også godt lide at bruge hele nøglet op, så jeg ikke ender med hundredetusind bitte små rester. Blød, så den er rar at vride op, her synes jeg f.eks. ikke at krydsede stangmasker eller grums er det bedste mønster. Faktisk må mønstret godt være lidt åbent, så jeg skal klart i gang med nogle nye af dine. Jeg har selv digtet en del mønstre på klude, må snart se at komme i gang med at lægge dem på min gamle hjemmeside, så jeg også deler med andre. Jeg elsker nemlig at vi deler, internettet er heldigvis ikke kun onde trolde. Rigtig go’ dag, og endnu en gang tak. 🙂

  • Hej Sanne

   Tusind tak for din kommentar, jeg er helt enig, jeg elsker også, at vi deler 🙂

   Jeg finder megen inspiration rundt om på det store internet, og jeg elsker at kunne give noget igen. Hvad hedder din hjemmeside? Glæder mig til at se dine klude.

   Rigtig god aften til dig 🙂

   Vh. Anja

Der er lukket for kommentarer.