Som jeg skrev for et par uger siden, er jeg pt. super inspireret af at lave min egen hjemmehæklede vinter-garderobe. Først Merle sweateren, derefter den lækre, vamsede Kismet cardigan.
De af jer, som følger Eponas dagbog på Instagram har nok set den færdige cardigan derinde. Jeg er simpelthen så glad for den og kan næsten ikke vente til den kan komme på bloggen efter test-hækling.
Men jeg må væbne mig med tålmodighed og heldigvis kan ventetiden udnyttes til endnu flere vinter-garderobe-projekter.
Som et perfekt match til den skønne Merle sweater, har jeg i mellemtiden lavet en gratis opskrift på en hæklet Merle hue. En herlig råhvid sag med dobbelt ombuk og kvast.

Hæklet Merle hue
Reklame-link
Str: Dame one-size, huen kan snildt tilpasses forskellige størrelser. Hvorledes fremgår i opskriften.
Huen hækles på den lange led. Den kan hækles med enkelt ombuk eller med (dobbelt ombuk)
TIP: Hækl gerne huen i et garn som foreskriver nål 4, også selvom du hækler den på nål 4,5, da undgår du at den bliver for stiv og kompakt.
- Nål 4,5
- 2 (3) ngl. Løbemeter: min. 133 m/pr. ngl.
- Kvast 120 mm, hvid
- Stort udvalg af skønne kvaste og pompomer, finder du hos Rito lige her
Opskrift på Merle huen herunder …

Opskrift Merle huen
56 (66) lm
- Start i 3. m fra nålen, hækl 1 hstgm i hver af de første 19 (29) lm, *spring over 1 m, 1 stgm, slå garnet om nålen, kryds tilbage og hækl 1 stgm i den oversprungne m*, gentag * – * indtil der er 1 lm tilbage, i denne hækles 1 stgm, 2 lm, vend
- De 2 lm udgør 1. m, så den springes over, spring også over 2. m, i 3. m hækles 1 stgm, slå garnet om nålen, kryds tilbage og hækl 1 stgm i m nr. 2, * spring over 1 m, 1 stgm, slå garnet om nålen, kryds tilbage og hækl 1 stgm i den oversprungne m*, gentag * – * indtil du kommer til halvstangmaskerne, her hækles 1 hstgm i bagerste maskeled i hver hstgm, afslut med at hækle 1 hstgm i 2. lm, 2 lm, vend
- De 2 lm udgør 1. m, så den springes over, hækl 1 hstgm i bagerste maskeled i hver af de næste 19 (29) hstgm, *spring over 1 m, 1 stgm, slå garnet om nålen, kryds tilbage og hækl 1 stgm i den oversprungne m*, gentag * – * rækken ud, i 2. lm hækles til sidst 1 stgm, 2 lm, vend
- Gentag række 2 og 3 indtil arbejdet måler 55 – 60 cm, alt efter din hoved omkreds. Hækl gerne huen ca. 1 – 2 cm mindre end hovedomkredsen, da den vil give sig lidt i brug.
- Sidste række skal hækles så den slutter nederst på ribkanten. Læg huen sammen ret mod ret og hækl sammen fra vrangsiden med km eller fm, Hækl i de 2 bagerste maskeled, som vender ind mod hinanden, bryd garnet, lad en god garnende være tilbage, og træk igennem.
- Sy op og ned langs hele kanten på toppen af huen med store sting og træk sammen. Princippet i sammen-syningen viser jeg i dette indlæg. Sy frem og tilbage på tværs. Sy til sidst kvasten på. Hæft ender


Værsgo’
Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer til gengæld at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier.
Åh, den er fin 🤗🤗
Mange tak 🙂 Er også rigtig tilfreds med den 🙂
Den er superskøn, den hue og måske kunne den være et fint lille projekt for mig (også den…). Jeg strikker på en cardigan lige for tiden, men kan mærke at jeg begynder at få ondt i min venstre arm – tænker at lidt hækling vil give armen ro… Er den svær (tænk nybegynder 😉 )
Det kender jeg godt, når armen trænger til ro, – kan være temmelig frustrerende når man lige har gang i noget godt.
Jeg vil ikke mene huen er svær, den hækles i ét rektangulært stykke som efterfølgende hækles eller syes sammen. Kan du hækle stangmasker og halvstangmasker i bagerste maskeled kan du nemt hækle Merle huen 🙂
Kh
Jeg er tosset med dine opskrifter og har hæklet de fleste af dine klude :-). Nu vil jeg gerne hækle Merle-huen, men har svært ved at finde garn, der passer til løbelængden. Kan du anbefale noget bestemt?
Tak 🙂
Hej Jette
Det er jeg super glad for at høre 🙂
Jeg må tilstå, at det garn jeg har brugt til Merle huen, var noget jeg på et tidspunkt købte på tilbud, som sam-pak, i Brugsen: 50% uld/50% akryl, og jeg ved desværre ikke om det fåes længere.
Det garn jeg umiddelbart tænker, kommer tættest på er Lammy Canada, dog er du nødt til at købe et ekstra nøgle for at opnå løbemeteren.
Er du mere til 100% uld kan huen også sagtens hækles i det, dog må du nok påregne ekstra nøgler her, også.
For en god ordens skyld må jeg hellere tilføje, at huen også fint kan hækles i 100% akryl, hvis du foretrækker det.
Håber dette hjælper dig på vej 🙂
Vh. Anja