Madbrød med frisk oregano og havregryn

Kategorier Brød og boller, Mad
Madbrød

 

Rigtig lækkert madbrød, der smager af smør og friske krydderurter. Passer perfekt til salater og suppe. Nemt at brække af ved bordet, da det har hævet og er bagt i “lag”.

Opskrift på madbrød med oregano

1 dl lunken vand
1 dl mælk
25 g gær
1 æg
1 stor tsk salt
1 tsk sukker
2 dl havregryn
250 – 300 g hvedemel
50 g smør
Frisk oregano

Rør gæren ud i vand og mælk, rør ægget i og derefter salt & sukker. Havregryn og hvedemel røres i lidt ad gangen. Ælt dejen grundigt. Sættes til hævning en times tid. Smørret skal bruges efter hævning.

Efter hævning æltes dejen igennem og rulles ud i en firkant på køkkenbordet og skæres i tre lige store dele. Skær smørret tyndt, evt. med en ostekniv og fordel det på to af “dej strimlerne” sammen med frisk, evt. tørret oregano

Læg “strimlerne” oven på hinanden, så “dej strimlen” uden smør ligger øverst og skær de sammenlagte lag i mindre firkanter, lidt mindre end franskbrødsformen.

Smør en lille franskbrødsform med smør og sæt firkanterne heri. Er der smør til overs, puttes det mellem firkanterne. Drys med ekstra oregano

Brødet efterhæver ca en halv time, pensles med æg og bages ved 175 grader varmluft i en halv time

Uhm, spises lunt 🙂

2 tanker om “Madbrød med frisk oregano og havregryn

Jeg sætter stor pris på din kommentar