Lavendel – Ideer og opskrifter

Lavendler – De smukke lilla, som dufter så vidunderligt og samtidig har så mange anvendelses muligheder.

Jeg holder så meget af dem og er virkelig glad for de endelig vil trives i min have. Jeg har tidligere fortalt om mine genvordigheder med at få Lavendler til at vokse på min matrikel. Lige indtil jeg knækkede koden og blandede læssevis af sand i jorden.

Men nu er de her! Og de er her godt. Så godt, at de sår sig selv mellem sprækker i fliserne og i krukkerne hos andre sommerblomster. Men jeg klager ikke! Istedet plukker jeg dusinvis af buketter og fletter de små franske lavendelflasker; Bouteilles de Lavande, som dufter så fint på badeværelset, bringer ro i soveværelset og tilfører tøjet i klædeskabet den dejlige duft af sommer.

I år har jeg også forsøgt med en lavendelsirup. Det er slet ikke tosset! Siruppen smager virkelig godt over de små tykke brunch pandekager. Ligesom den er fin i småkagedej, til marinering af bær og herlig som aroma i sommerlige cocktails. Ikke så ringe endda for en sirup 💜

Se også: Flet selv de smukke franske lavendelflasker; Bouteilles de Lavande

Lavendelsirup

Lavendelsirup

 • 2 dl vand
 • 2 dl sukker
 • 1/2 dl Lavendelblomster og blade

Bring det hele i kog i en gryde. Når sukkerlagen koger, skrues ned for varmen og lagen koger videre uden låg i 10 minutter. Si siruppen og hæld på rene flasker. Siruppen kan som her, hældes over en frisk blomst. Den erstatter ikke blomster og blade i tilberedningen, men pynter ekstra i flasken.

Holdbarhed: Ca. 7 -14 dage i køleskabet

Lavendler

Flet selv de duftende lavendelflasker, Bouteilles de Lavande. Guide her

Sommerlig og aromatisk cocktail med lavendelsirup

Pr. cocktail

 • 4 cl vodka
 • 1 cl lavendelsirup
 • saften fra 1/2 frisk lime
 • danskvand eller tonic, i mængde efter smag
 • frisk mynte og lavendel
 • isterninger

Det hele mixes sammen i et glas og nydes iskold.

💜💜💜

2 kommentarer til “Lavendel – Ideer og opskrifter”

 1. Kan tilslutte mig de fine lavendelflasker og forestille mig den dejlige duft.
  Men sirup,hmmm, det skal jeg nok lige smage.Forestiller mig det smager lige som lavendler dufter?? ;0)
  God aften

  • Jeg forstår din skepsis mht. siruppen 😀 Men jeg kan alligevel kun anbefale dig at prøve. Den smager af Lavendel, men på en god måde 🙂
   Havde min mor og mine døtre til brunch i weekenden; de har alle godkendt den som rigtig god, selvom de også var en smule skeptiske til at begynde med 😀
   Og en god aften til dig

Der er lukket for kommentarer.