Langtidshævede Sandwich boller med ølandshvede

Langtidshævede boller

Langtidshævede sandwich boller med ølandshvede er virkelig nemme at bage.

Smagen er rigtig god, med intens brødsmag.

Når man bager med ølandshvede, opnår man det bedste resultat, hvis hæve tiden er lang og den færdige dej ret våd. Derfor egner dejen sig godt til enten at blive bagt i form eller som lidt flade sandwichboller. Den flade form får bollerne helt automatisk, da dejen flyder lidt ud under hævningen.

Opskrift på langtidshævede boller med ølandshvede

1 brød og 10 boller, eller 20 boller

 

  • 6 dl koldt vand
  • Gær på størrelse med en ært
  • 4 dl ølandshvede
  • 800 g hvedemel
  • 2 spsk salt
  • 1 tsk sukker
Start aftenen før:

Hæld vandet i en skål og rør gær, salt og sukker ud deri. Rør ølandshveden ud i skålen og tilsæt derefter ca 500 g hvedemel under omrøring. Dæk skålen med film og lad den stå og hæve på køkkenbordet, mindst natten over.

Dagen efter røres og æltes resten af melet i. Del dejen i 2, form den ene del til et brød og læg den i en smurt franskbrødsform, Del den anden halvdel af dejen i 10 stykker, form dem til boller, der sættes på en bageplade med bagepapir. Lad dem og brødet efterhæve under et fugtigt viskestykke i et par timer.

Pensles med vand og drysses med lidt hvedemel.

Brødet bages ca 35 min ved 220 grader. Bollerne bages med de sidste 10 minutter.

 

 

Loading