# Låge nr. 5 – Strikket tørklæde

Bag dagens låge gemmer sig en opskrift på et strikket tørklæde i lækker uldgarn. Selve tørklædet har måske ikke specielt meget med jul at gøre, men …

Mangler man lige en ekstra julegave, eller lidt vinterlækkert til sig selv, er tørklædet altså et godt bud. Dertil kommer, at jeg slet ikke kunne stå for citatet i slutningen af indlægget.

Så selvfølgelig skal Eponas julekalender også rumme en hjemmelavet julegave 🙂

Tørklædet er strikket på pinde nr 10, (12 kan også sagtens bruges) hvorefter der er hæklet en kant af luftmasker. Jeg har tørklæderne i flere farver og er super glad for dem. De er varme og skønne, men samtidig lette og rustikke pga. den løse strik. Og så tilhører de den slags strik, som kun bliver smukkere i brug, når strikken strækker sig rigtigt ud. Elsker det rustikke look, som udelukkende bliver bedre med tiden.

Hidtil har min mor forsynet mig med de strikkede tørklæder. Men endelig fik jeg afprøvet det selv. Jeg ved ikke, hvor hun har opskriften fra. Jeg ved heller ikke, om det er noget hun selv har fundet på, eller om den findes et sted derude. Hvis det er “nogens”, så giv mig endelig et praj, så jeg kan sætte et link ind.

Strikket tørklæde

Tyndt uldgarn (2 nøgler a 50 g, min. 90 m i hver), pinde 10-12, en rest uld eller bomuldsgarn til kant, samt hæklenål nr 4

Hele tørklædet er strikket i retstrikning

Slå én maske op

P 1: Strik den ene maske 2 gange (2 m)

P 2: Strik den første maske 1 gang, strik den anden maske 2 gange (3 m)

Hele resten af tørklædet strikkes i ret strik, hvor den sidste maske på hver pind strikkes 2 gange, så tørklædet langsomt bliver trekantet. Forsæt indtil begge nøgler er næsten brugt. Derefter lukkes meget løst af. Allerbedst i vrangmasker, da det giver en løsere lukning. Tørklædet giver sig meget i brug pga den løse strik, og det er brand ærgerligt, hvis den øverste kant ikke er elastisk nok.

Derefter hækles en kant: 6 luftmasker, 1 fastmaske, 6 luftmasker og så fremdeles. Hækl fastmaskerne så tæt, at kanten bliver lige så elastisk som strikken.

 

En hjemmelavet gave siger meget mere end en færdigkøbt fidus. 
Den fortæller, at man har brugt tid og kræfter. 
Den fortæller, det er noget personligt. 
Den fortæller, at man får for lidt i lommepenge.

Citat: Steen fra tegneserien Steen & Stoffer af Bill Watterson

 

4 kommentarer til “# Låge nr. 5 – Strikket tørklæde”

  1. Hahaha. Aller først må jeg nævne det sjove citat. Det fik da virkelig smilet frem på en regnvejrs tirsdag. TAK

    Og sikke et skønt tørklæde. Simpelt at gå til 😉

Der er lukket for kommentarer.