# Låge nr. 14 – Julemandens knapper

Julemandens knapper ♡ Klassisk julesmåkage

Bag dagens låge gemmer sig en sød lille mundfuld, til glæde for smagsløgene og duften af julestemning.

Julemandens knapper; synes de har så fint et navn. Sprøde småkager med hindbærmarmelade. Elsker blandingen af sødme fra dejen og friskheden fra hindbærmarmeladen.

Dybt vanedannende, men meget, meget hyggelige.

ET LILLEBITTE TIP: Vi bagte blandt andet Julemandens Knapper, til vores årlige bagedag. Min søster forsøgte sig med lidt hakket chokolade i nogle af kagerne, i stedet for marmeladen – hvilket også er super godt.

Småkager; Julemandens knapper

Opskrift på Julemandens knapper

Ca 40 stk

  • 150 g blødt smør
  • 4 1/2 dl mel
  • 1 1/2 dl sukker
  • Kornene fra 1/2 stang vanille
  • 1 lille æg
  • 2-3 spsk hindbærmarmelade, eller anden marmelade

Hæld mel i en skål og smulder smørret heri. Tilsæt sukker og vanillekorn. Saml dejen med ægget.

Lad dejen hvile i køleskabet en halv times tid. Dejen trilles derefter til en pølse. Deles i 40 stk, som trilles til kugler og sættes på bagepapir på en bageplade. Tryk en finger lidt ned i hver kugle og lav en fordybning. Marmeladen kommes i en plasticpose, hvor der klippes et lille hul. Sprøjt forsigtigt marmeladen i hver fordybning.

Småkagerne bages 12-14 minutter ved 200 grader (Ikke varmluft)

Medmindre vi gør julen til en anledning til at dele vores velsignelser, 
vil selv al sneen i Alaska ikke gøre den hvid.

Citat: Bing Crosby

2 kommentarer til “# Låge nr. 14 – Julemandens knapper”

Der er lukket for kommentarer.