Julemandens knapper ♡ Klassisk julesmåkage
Bag dagens låge gemmer sig en sød lille mundfuld, til glæde for smagsløgene og duften af julestemning.
Julemandens knapper; synes de har så fint et navn. Sprøde småkager med hindbærmarmelade. Elsker blandingen af sødme fra dejen og friskheden fra hindbærmarmeladen.
Dybt vanedannende, men meget, meget hyggelige.
ET LILLEBITTE TIP: Vi bagte blandt andet Julemandens Knapper, til vores årlige bagedag. Min søster forsøgte sig med lidt hakket chokolade i nogle af kagerne, i stedet for marmeladen – hvilket også er super godt.
Opskrift på Julemandens knapper
Ca 40 stk
- 150 g blødt smør
- 4 1/2 dl mel
- 1 1/2 dl sukker
- Kornene fra 1/2 stang vanille
- 1 lille æg
- 2-3 spsk hindbærmarmelade, eller anden marmelade
Hæld mel i en skål og smulder smørret heri. Tilsæt sukker og vanillekorn. Saml dejen med ægget.
Lad dejen hvile i køleskabet en halv times tid. Dejen trilles derefter til en pølse. Deles i 40 stk, som trilles til kugler og sættes på bagepapir på en bageplade. Tryk en finger lidt ned i hver kugle og lav en fordybning. Marmeladen kommes i en plasticpose, hvor der klippes et lille hul. Sprøjt forsigtigt marmeladen i hver fordybning.
Småkagerne bages 12-14 minutter ved 200 grader (Ikke varmluft)
Medmindre vi gør julen til en anledning til at dele vores velsignelser, vil selv al sneen i Alaska ikke gøre den hvid. Citat: Bing Crosby
Sikke et sødt navn til en småkage. De lyder vildt gode. God ide med chokoladen også 😊
De smager også ret godt! Både med marmelade og chokolade 😀