# Låge nr. 23 – Islygter

I vintermånederne laver jeg jævnligt udendørs islygter til fyrfadslys. Elsker at have dem på altanen, hvor de kan nydes fra stuens varme. Eller ved hoveddøren som en hyggelig velkomst til gæster.

I frostvejr holder de dejligt længe og kan “genbruges” flere aftener. Og ellers laver jeg nye til særlige lejligheder. Jeg skal helt sikkert have et par på hovedtrappen i morgen aften.

De senere år, hvor der ikke har været specielt meget døgnfrost, laver jeg islygterne i dybfryseren. Hvorimod de år, der er perioder med mere stabilt frostvejr, er det nemt lige at fylde et par spande med vand, og lade dem fryse udendørs.

Islygter i haven

Islygter – DIY

Jeg har brugt helt almindelige glaserede keramik urtepotteskjulere, fyldt dem med vand og derefter stillet dem i dybfryseren. 4 – 5 timer på frost passer fint til en gængs størrelses urtepotte.

Det er en god idé, at se til dem jævnligt. Det er nemlig kun siderne og toppen som skal fryses, således at det øverste fra skjuleren, bliver bunden i islygten. Når potterne vendes, løber det ikke-frosne vand ud, hvilket giver dem faconen. Er de frosset let til i bunden er det dog nemt at prikke hul med et hammerskaft og lade overskydende vand løbe fra.

Har man børne sandkasse-plastikspande er de også ganske velegnede at fryse i.

Hvis islygterne er lidt vanskelige at få ud af potterne, hjælper det at skylle potten med lunkent vand.

Glædelig lille-juleaften

Islygte

Så længe vi i vores hjerte ved, 
hvad julen burde være, 
eksisterer julen 

Citat: Eric Sevareid

6 kommentarer til “# Låge nr. 23 – Islygter”

Der er lukket for kommentarer.