# Låge nr. 17 – Æbleskiver

Mormor æbleskiver … En klassiker, også her på bloggen.

Der er absolut intet i vejen med de færdigkøbte æbleskiver, faktisk synes jeg de smager ret godt. Geniale er de også, hvis selskabet eller juletravlheden er stor!

Men har man tid, er hjemmebagte æbleskiver nr. 1. Og mormors opskrift er uden sammenligning den allerbedste. Smørbagte og kardemomme duftende.

Æbleskiverne tåler sagtens en tur i fryseren, men de er helt sikkert flottest runde, hvis man serverer dem straks.

God 3. søndag i advent til jer


Mormors æbleskive opskrift

Rigeligt til 4 – 6 personer

  • 5 dl hvedemelMormors æbleskive opskrift
  • 2 spsk sukker
  • 1 1/2 tsk kardemomme
  • 1 tsk natron
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • Kornene af en halv vanillestang
  • Revet skal af en hel økologisk citron
  • 3 store æg
  • 5 dl kærnemælk
  • 25 g smeltet smør

Bland alle de tørre ingredienser i en skål.

Del derefter æggene i hvide og blomme. Kom henholdsvis blomme og hvide, i hver sin skål.

Pisk blommerne sammen med kærnemælk, smeltet smør, citronskal og vaniljekorn.

Pisk derefter æggeblandingen sammen med melblandingen med en håndmixer. Lad dejen hvile en halv time i køleskab og pisk den sammen igen.

Æggehviderne piskes godt stive og vendes forsigtigt i dejen med en dejskraber.

Varm æbleskivepanden godt op, kom lidt smør i hvert hul og fyld dej i hullerne (Hæld evt dejen i en kande – det gør det lettere at fylde hullerne i æbleskivepanden).

Æbleskiverne vendes bedst med et bambus grillspyd. Bag æbleskiverne færdig på den anden side.

Serveres straks med flormelis og marmelade.

Det at give er mere værd end gaven.

 Citat: Pierre Corneille, Le Menteur

2 kommentarer til “# Låge nr. 17 – Æbleskiver”

  1. Ha,ha har lige i går haft besøg af Anna til æbleskiver efter næsten samme opskrift. En gang hver jul, skal der være hjemmebagte æbleskiver.

Der er lukket for kommentarer.