Jeg elsker at bage småkager. Ikke at jeg gør det så tit. Men i december må huset gerne dufte af hjemmebag. Det er simpelthen så hyggeligt.
Skal der suppleres op med de sidste kager til juleaften, er denne småkagedej et godt bud: Nem og med mange variations muligheder
Hvis jeg er rigtig heldig, kan kagerne måske holde til juleaften … (Det skal de, simpelthen! Nægter at bage flere småkager efter denne portion)
Grunddejen smager godt som den er, og så kan man lege med forskellige prægninger i kagerne, eller lækre glasurvarianter. Men endnu bedre synes jeg den er, hvis der tilsættes mellem en halv og en hel deciliter hakkede hasselnødder.
Hakkede mandler, jordnødder eller chokolade er også en lækker mulighed. Kagerne ser også flotte ud, hvis man blander 1 spsk kakaopulver i halvdelen af dejen og laver marmorerede småkager.
Opskrift på ingefær småkager findes i indlægget her
Småkagedej – opskrift på en grunddej, som kan varieres uendeligt
Ca 30 stk
- 150 g blødt smør
- 4 1/2 dl mel
- 1 1/2 dl sukker
- Kornene fra 1/2 stang vanille
- 1 lille æg
Kom mel, sukker og vanillekorn i en skål. Hak smørret i mindre stykker og smulder det i blandingen.
Saml dejen med ægget.
Dejen rulles til en pølse på ca 5 cm i diameter, som lægges i kølesskabet en times tid. Skær 30 tynde småkager. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bages 10-12 minutter ved 180 grader.
Hakkede nødder, mandler, cacaopulver eller lignende blandes i sammen med smørret.
Adventstid i decemberkåbe/at leve er altid at vente og håbe. Citat: Johannes Møllehave
Mums det ser ud til at være nogle lækre småkager. Er det et stempel du har brugt til rensdyrene på dem?
Jep, en cookiestamper 😀 Det ser lidt sødt ud, synes jeg 😀