# Låge nr. 13 – Hjemmelavet sirup

Hjemmelavet vaniljesirup

Hjemmelavet sirup er virkelig nemt og samtidig virkelig lækkert.

Jeg elsker at spise det på pandekager, til æbleskiver, på grød og klatkager og ikke mindst, favoritten over alle favoritter, at nyde lidt i min caffe latte. Et par dråber i den varme kakao er absolut heller ikke dårligt!

Disse små flasker er dog bestemt til en værtindegave. Jeg faldt over de kære små, en dag jeg var ude at handle. De råbte så højt på hjemmelavet sirup, at de selvfølgelig røg med i kurven ♡

Den ene indeholder nu en herlig hjemmelavet vaniljesirup og den anden en dejlig julet kanelsirup.

Opskrift på hjemmelavet kanelsirup ♡

  • 2 dl vand
  • 2 dl sukker
  • 1 stang kanel

Hæld vand og sukker i en gryde og bring det i kog. Når det koger tilsættes kanelstangen. Skru ned for blusset og lad sukkerlagen småkoge uden låg i 10 minutter. Fisk kanelstangen op og hæld siruppen på skoldet glas eller flaske.

Ønskes en endnu mere julet udgave af kanelsiruppen, kan der sagtens koges lidt appelsinsaft og skal med i lagen.

Opskrift på hjemmelavet vaniljesirup ♡

  • 2 dl vand
  • 2 dl sukker
  • 1/2 stang vanilje

Hæld vand og sukker i en gryde og bring det i kog. Skær en ridse i vaniljestangen så kornene kan trænge ud. Læg den i gryden når lagen koger. Det hele koges sammen for svag/middel varme, uden låg, i 10 minutter. Fisk vaniljestangen op og hæld siruppen på skoldet flaske eller glas.


Alternativt

Mine små flasker rummer ca en deciliter hver. Derfor kogte jeg bare én gang vand og sukker sammen. Lagde en vanilje- og en kanelstang i hver sin flaske og hældte den varme lage over.

Trækker et døgn, før de er klar til brug.

Holdbarhed; 7 – 14 dage i køleskab.

Opskrifter på flere hjemmelavede sirupper kan du finde her

Det er ved at give, at man modtager.
 
Citat: Frans af Assissi

 

4 tanker om “# Låge nr. 13 – Hjemmelavet sirup”

Jeg sætter stor pris på din kommentar